Børn fra Frankrigs 'jungle' flyttes

Onsdag bliver uledsagede migrantbørn samlet op i busser og kørt til modtagecentre i Frankrig.

Flygtninge og migranter fra Afghanistan, som er blandt de ca. 1.500 børn i Calais-lejren, der for nylig er blevet ryddet. (Foto: © pascal rossignol, Scanpix)

Franske myndigheder vil onsdag begynde at flytte omkring 1.500 uledsagede børn fra området omkring Calais i den nordlige del af Frankrig til modtagecentre i landet.

Børnene har midlertidigt boet i omdannede containere, efter at migrantlejren i Calais - kendt under navnet 'Junglen' - blev revet ned i sidste uge.

Tirsdag har der været slagsmål mellem omkring 100 mindreårige fra Eritrea og Afghanistan i Calais. Kampklædte betjente har været nødt til at sætte sig imellem ifølge politiet.

Migrantlejren i Calais, der ligger ud til Den Engelske Kanal, husede flere end 6000 personer. De fleste af dem håbede at komme til Storbritannien.

Franske Stephane Duval, der leder et statsdrevet tilflugtssted for børnene i Calais, siger, at der foreløbig ikke vil blive flyttet børn til Storbritannien.

- De mindreårige vil blive hentet i bus og kørt til modtagecentre for mindreårige på tværs af Frankrig i løbet af dagen. Der vil ikke være nogen afgange til Storbritannien i denne omgang, fortæller hun.

Briterne har ifølge EU-regler pligt til at tage imod børnene, hvis de har familie boende i Storbritannien. Men spørger man den franske regering, så tager briterne ikke deres del af ansvaret.

Senest har Frankrigs præsident, François Hollande, opfordret Storbritanniens premierminister, Theresa May, til at komme i gang med at hjælpe børnene.

/ritzau/Reuters