Boko Haram angriber nu også i Cameroun og Niger

Militante har henrettet 12 gidsler i Cameroun og angrebet en by i Niger kort efter beslutning om regional styrke.

I Cameroun har der været demonstrationer i protest mod Boko Harams angreb både i Cameroun og i Niger. (Foto: © Miguel Medina, Scanpix)

Formodede medlemmer af den nigerianske milits Boko Haram har bortført 20 mennesker fra en bus i det nordlige Cameroun og henrettet 12 af dem, siger indbyggere og en sikkerhedskilde.

Episoden fandt sted søndag, og de otte overlevende er siden blev frigivet, siger en mand i området, hvis kone var blandt de bortførte.

Ifølge en sikkerhedskilde stormede Boko Haram en bus, de 20 personer befandt sig i.

Ny offensiv mod Boko Haram

Nigerias nabolande har iværksat en offensiv mod Boko Haram, hvilket har fået gruppen til at foretage flere angreb på den anden side af Nigerias grænser.

I dag eksploderede en bilbombe i byen Diffa i Niger, ikke langt fra grænsen til Nigeria. Det var det tredje angreb mod Diffa på fire dage.

Angrebet kom få timer efter, at Boko Haram angreb et fængsel i byen og umiddelbart inden, at Nigers parlament skulle samles for at godkende den regionale indsats.

Præsidentvalg er udskudt

Niger, Tchad, Cameroun og Benin aftalte lørdag med Nigeria at etablere en styrke på 8.750 mand, der skal bekæmpe den militante gruppe.

I weekenden besluttede Nigeria at udskyde det præsidentvalg, der skulle have været holdt på lørdag, i seks uger. Begrundelsen er truslen fra Boko Haram.

/ritzau/