Boko Haram offentliggør ny video med bortførte skolepiger

Boko Haram forlanger fængslede oprørere i bytte for de skolepiger, gruppen bortførte for to et halvt år siden.

Nigerias regering er blevet kritiseret voldsomt for ikke at gøre nok for at sikre Chibok-pigernes frigivelse. REUTERS/Afolabi Sotunde TPX IMAGES OF THE DAY (Foto: AFOLABI SOTUNDE © Scanpix)

I knap to et halvt år har den islamistiske oprørsgruppe Boko Haram holdt flere end 200 skolepiger fanget i det nordøstlige Nigeria.

I en netop offentliggjort videooptagelse tilbyder en af de militante fra gruppen ifølge BBC at frigive pigerne, hvis den nigerianske regering i bytte løslader en række af oprørsgruppens folk.

I optagelsen hævdes det, at nogle af pigerne er blevet dræbt i luftangreb gennemført af den nigerianske regering. Den maskerede mand i videoen henvender sig også direkte til pigernes forældre.

- De skal vide, at deres børn fortsat er i vores varetægt, siger manden ifølge nyhedsbureauet AFP i optagelsen, der er blevet lagt på Youtube.

50 undslap kort efter

I alt 276 piger blev bortført om natten fra en skole i landsbyen Chibok i april 2014.

Omkring 50 af dem undslap kort efter bortførelsen, og siden har antallet af bortførte stort set ikke rykket på sig.

Efter bortførelsen blev der lanceret en international kampagne med hashtagget #bringbackourgirls for at presse den nigerianske regering til at få pigerne på fri fod igen.

Især pigernes forældre har skreget på en kraftigere reaktion både fra deres regering og det internationale samfund.

I videooptagelsen ser man også en pige, der siger, at hun hedder Maida Yakubu. Hun opfordrer sine egne og de andre pigers forældre til at handle.

- Tal med regeringen, så vi kan få lov til at komme hjem, siger hun.

Gravid pige fundet i skov

I maj blev en 19-årig gravid pige, der var blandt de bortførte, fundet i Sambisa-skoven tæt ved grænsen til Cameroun.

Ifølge hende befandt de fleste af de resterende bortførte 218 piger sig i samme skov.

Den islamistiske gruppe har tidligere offentliggjort en video, der viser over 100 af de bortførte skolepiger. I denne video tilbød daværende Boko Haram-leder Bukabar Shekau også at frigive pigerne i bytte for fængslede medlemmer af oprørsgruppen.

I videoen fortalte han desuden, at det er lykkedes gruppen at få pigerne til at konvertere til islam. I den video, der netop er blevet offentliggjort, er pigerne iført tørklæder.

Facebook
Twitter