Boligkrigen i Berlin fortsætter: Bystyret opkøber nu lejligheder

Indbyggerne i Berlin har gentagne gange demonstreret mod de stigende boligpriser i den tyske hovedstad.

- Berlins indbyggere skal fortsat have råd til at bo i byen fremover.

Sådan lyder det fra Michael Müller, der er borgmester i den tyske hovedstad, efter det står klart, at bystyret nu vil opkøbe en række lejligheder i det østlige Berlin fra private boligfirmaer.

Det drejer sig om ikke mindre end 670 lejligheder på den historiske Karl-Marx-Allee, der går fra byens centrum til området Friedrichshain i øst.

Det skriver The Guardian.

Store prisstigninger, stor opstand

Indbyggerne i Berlin har gentagne gange demonstreret mod de stigende priser på byens boligmarked. Og det har tilsyneladende hjulpet.

I juni blev bystyret i Berlin således enige om rammerne for en lov, der skal fastfryse lejepriserne i byen i fem år fra år 2020.

Selvom Berlin stadig ikke er lige så velhavende som mange andre dele af Tyskland, har byen i løbet af det seneste årti tiltrukket flere og flere turister, der lejer via Airbnb, og udlandstyskere, der ejer lejligheder uden at bo i dem. Det har blandt andet betydet, at huslejepriserne er blevet fordoblet i løbet af det seneste årti.

I 1990'erne blev mange lejligheder solgt til private investorere, hvoraf mange er blevet særdeles upopulære blandt Berlins indbyggere.

Det vides endnu ikke, hvad opkøbet af lejlighederne på Karl-Marx-Allee har kostet, men det skønnes, at prisen ligger på omkring på omkring 700-800 millioner kroner.

Facebook
Twitter