Bombe dræber 63 ved afghansk bryllup og lemlæster mange

Kvinder og børn er blandt de dræbte og de 182 sårede efter et selvmordsangreb.

Ødelæggelserne i bryllupssalen, der lørdag aften blev ramt af en selvmordsbombe, bliver søndag morgen inspiceret. (Foto: Mohammad Ismail © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Mindst 63 personer er dræbt, efter at en selvmordsbombe lørdag aften eksploderede ved et bryllup i Afghanistans hovedstad, Kabul.

Derudover er mindst 182 personer blevet såret ved angrebet, der er det dødeligste angreb i år.

Det oplyser Afghanistans indenrigsministerium.

Der var omkring 1200 gæster til stede ved brylluppet, da bomben eksploderede, fortæller deltagere i festen.

En gruppe med tilknytning til Islamisk Stat i Afghanistan har taget skylden for angrebet.

- Blandt de sårede er både kvinder og børn, siger Nasrat Rahimi, der er talsmand for indenrigsministeriet.

Ifølge talsmanden havde en gerningsmand placeret eksplosiver flere steder blandt bryllupsgæsterne.

Ingen har umiddelbart taget skylden for bomben. Taliban afviser at have noget med angrebet at gøre. Den islamistiske bevægelse fordømmer angrebet, som den kalder 'forbudt og uberettiget'.

'Alle lå på gulvet'

Eksplosionen skete i nærheden af en scene med musikanter, hvor 'alle de unge, børnene og en masse mennesker var samlet', fortæller et øjenvidne.

- Jeg var sammen med brudgommen i et andet rum, da vi hørte braget. Og så kunne jeg ikke finde nogen. Alle lå på gulvet i salen, siger bryllupsgæsten Ahmad Omi.

De sårede er bragt til et lokalt hospital. Foran hospitalet befinder der sig store grupper af pårørende, hvoraf flere er dækket af blod.

Eksplosionen skete i bygningen Dubai City, der ofte bruges til bryllupper. Den ligger i et område af Kabul, hvor det shiamuslimske mindretal hazarerne bor i større tal.

Sediq Seddiqi, der er talsmand for præsident Ashraf Ghani, fordømmer angrebet i et opslag på Twitter.

- Jeg er forfærdet over nyheden om selvmordsangrebet i en bryllupssal i Kabul. Det er et afskyeligt angreb mod vores folk. Hvordan er det muligt at træne et menneske og så bede ham om at sprænge sig selv i luften ved et bryllup?, skriver han.

/ritzau/AP

Facebook
Twitter