Bombealarm efter postrøveri i Göteborg

Politiet i Sveriges næststørste by, Göteborg, har afspærret store dele af byen på grund af mulige bomber. De sættes i forbindelse med et postrøveri i nat.

Her til morgen var Göteborg politi fortsat uden konkrete spor af de væbnede mænd, der kort efter midnat røvede byens største posthus. (© Scanpix)

Store dele af Sveriges næststørste by, Göteborg, blev i nat afspærret af frygt for, at en bande postrøvere har placeret bomber forskellige steder i byen.

Flere bevæbnede mænd slog til mod hovedpostkontoret i Göteborg kort efter klokken 1 i nat. De ansatte blev beordret ned på gulvet, hvorefter røverne forsvandt med et ukendt bytte.

Røverne stak ild på flere biler i flugten fra røveriet. (Foto: Björn Larsson Rosvall © Scanpix)

MediaLinks:

Under flugten satte røverne ild i flere biler, og samtidig fandt politiet tre mulige bomber nær postkontoret og ved Göteborgs centrale politistation. Politiet mener, at bomberne er lagt ud for at sikre røvernes flugt.

Politiet har vækket beboerne med sirenerne på de ti til femten politibiler, der er i området og opfordrer dem, der bor i lejlighederne til at forlade deres hjem så hurtigt som muligt. I øjeblikket er 150 mennesker blevet evakueret og sidder i busser.

Bombe i lygtepæl

Kort inden, der blev slået alarm fra postterminalen klokken 01.42, blev en bil parkeret uden for politistationen i Göteborg. Vagterne ved indgangen så to bevæbnede mænd løbe derfra og forsvinde i et andet køretøj. Derefter fandt politiet noget i bilen, som kan være en bombe.

En anden formodet sprængladning er fundet hængende fra en lygtepæl ud for det sted, hvor politiets biler kører ud fra politistationen i centrum af byen. Desuden er der fundet endnu en genstand, der kan være en bombe, i en af de udbrændte biler ved postterminalen.

- Vi har spærret et større område af, og vores bombeeksperter er på vej, siger vagthavende ved politiet, Jan Billqvist. Desuden er en stor politistyrke sat ind for at finde røverne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk