Bombeangreb ved moské: Mindst 47 er dræbt

Fredsforhandlingerne står i stampe og volden fortsætter i Syrien. Fredag blev endnu en blodig dag.

Mindst 47 personer blev dræbt og over 150 såret, da en bombe placeret i en bil fredag eksploderede foran en moské i det sydlige Syrien.

Det oplyser eksilorganisationen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), der støtter oppositionen i kampen mod præsident Bashar al-Assad.

14 af de 47 dræbte ved bombeangrebet i byen Yadunda var oprørssoldater ifølge SOHR. Flere af de godt 150 overlevende er i en kritisk tilstand og derfor ventes dødstallet at stige ifølge SOHR.

Fredsrunde bød ikke på fremskridt

Ligeledes fredag skal 18 regeringssoldater være blevet dræbt, efter at oprørere detonerede en bombe under et hotel i den nordlige del af Syrien.

Bedømt ud fra forløbet af fredagens fredsforhandlinger i Genève om at afslutte den tre år lange borgerkrig er der ingen indikationer på, at volden snart ophører.

- Vi beklager dybt, at denne runde ikke bød på fremskridt, sagde Syriens viceudenrigsminister, Faisal Muqdad, efter et møde med FN-mægler Lakhdar Brahimi.

Forhandlinger i dødvande

Talsmand for oppositionen Louya Safi mener, at fredsforhandlingerne er gået i hårdknude.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at forhandlingerne er kommet ind i et dødvande, sagde Safi til det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

Begge parter beskylder modparten for ikke at være villig til at nærme sig et kompromis.

/ritzau/AFP