Tema Krigen i Syrien

Bomber rammer nødhjælpskonvojer: Nye luftangreb i Aleppo

Lastbiler med nødhjælp er ramt af luftangreb ved Aleppo.

Billedet viser en konvoj med nødhjælp, der er klar til afrejse mod Aleppo. Det vides ikke, om det var disse lastbiler, der blev ramt. (Foto: SYRIAN RED CRESENT / HANDOUT © Scanpix)

Luftangreb har ramt lastbiler med nødhjælp nær Aleppo i det nordlige Syrien, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Mindst 12 personer, de fleste førere af lastbiler, er dræbt i angrebet, oplyser observatoriet sent mandag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters:

Se angrebet på nødhjælpskonvojen i går aftes uden for Aleppo. Klik på play.

En talsmand for FN siger samtidig, at 18 ud af i alt 31 lastbiler med nødhjælp til det krigshærgede område i og omkring Aleppo er ramt i angrebet. FN er endnu ikke kommet med oplysninger om eventuelt dræbte.

Lastbilerne havde foretaget en rutinemæssig levering af nødhjælp, der er organiseret af en international hjælpeorganisation.

De var kørt til et område vest for Aleppo og blev ramt i nærheden af byen Urm al-Kubra, oplyser Observatoriet til Reuters.

Det er syriske eller russiske kampfly, der foretager luftangreb i og omkring Aleppo.

Fra den syriske regerings side er der gennemført 35 luftangreb, siden Syriens militær tidligere på dagen officielt erklærede våbenhvilen slut, meddeler Observatoriet.

Mindst fem bydele i den oprørskontrollerede del af byen er kommet under angreb efter afslutningen på våbenhvilen.

Samtidig oplyser en talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, at USA, Rusland og andre centrale aktører i den syriske fredsproces mødes tirsdag i New York.

Udenrigsministre fra Den Internationale Støttegruppe for Syrien (ISSG) skal drøfte situationen i Syrien. Støttegruppen består af omkring 20 lande, heriblandt også Tyrkiet og Saudi-Arabien.

På mødet skal landene drøfte "status på den aftale, der blev indgået med USA og Rusland for lidt over en uge siden, hvor vi står, hvilke skridt vi skal tage, og hvor vi har brug for at se fremskridt," siger udenrigsministeriets talsmand Mark Toner.

/ritzau/AFP