Bombeterror forhindret i Tyskland

Ifølge tysk politi forberedte tre anholdte islamister bomber, som var kraftigere end dem, der forårsagede død og ødelæggelse i London og Madrid.

En af de anholdte i den tyske terrorsag føres bort af maskerede antiterrorbetjente. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)

Tysk politi har efter egne oplysninger afværget voldsomme terrorhandlinger, der var planlagt til udførelse inden for kort tid.

Tirsdag aften slog antiterrorkorpset GSG-9 til mod tre personer, som er mistænkt for at planlægge massive bombeangreb mod lufthavnen i Frankfurt og en amerikansk militærbase i Ramstein.

MediaLinks:

De tre mænd er to tysker konvertitter og en tysker af tyrkisk oprindelse.

Ingredienser til sprængstof

Anholdelserne skete i en landsby i Nordrhein-Westfalen, hvor de tre unge muslimer havde lejet et sommerhus og angivelig var i færd med at fremstille sprængstof.

Tysk politi oplyser, at man har holdt sommerhuset i Oberschledorn under observation siden 17. august.

I mandags begyndte de tre terrormistænkte at bringe ingredienser til fremstilling af sprængstof ind i sommerhuset.

- Da vi i går klokken 12.45 blev opmærksom på, at de var begyndt at blande hydroperoxid, besluttede vi, at en politiaktion måtte fremskyndes, siger politichef Jörg Ziercke.

Kraftigere bomber end i Madrid og London

Sprængstoffet ville ifølge de tyske myndigheder kunne bruges til at lave kraftigere bomber end de, som sprang i London og Madrid.

Forbundsanklager Monika Harms oplyser, at de tre, der alle er i tyverne, sidste år deltog i en militant træningslejr i Pakistan.

Ifølge den tyske anklagemyndighed tilhører de tre en tysk celle af det internationale terror-netværk Jihad-Unionen.

Dramatisk anholdelse

Anholdelsen af de tre mistænkte skete under en del dramatik, da der blev udløst skud, oplyser øjenvidner.

To af de anholdte blev angiveligt anholdt i sommerhuset, uden at de gjorde modstand, mens den tredje flygtede fra antiterrorkorpset, inden han blev fanget af kriminalbetjente.

De tyske myndigheder har holdt de tre under observation i flere måneder.

Tysk politi oplyste onsdag, at to af de mistænkte er tyskere, der er konverteret til islam, mens den tredje er både tyrkisk og tysk statsborger.

Tyske soldater i Afghanistan

Lufthavnen i Frankfurt er den mest travle i Tyskland, mens Ramstein 130 kilometer sydvest for Frankfurt er en af de vigtigste amerikanske militære flybaser i udlandet.

Tyskland har udstationeret soldater i Afghanistan, og landet har været i beredskab med hensyn til terrorangreb på tysk territorium.

Hamburg var et af stederne, hvor hovedmændene bag terrorangrebene i New York og Washington den 11. september 2001 gennemførte deres planlægning.

Facebook
Twitter