Bon appétit: Franskmændene er blevet tungere under corona-karantæne

Ny måling viser, at 51 dages udgangsforbud kan aflæses på badevægten – de fleste franskmænd har taget 2,5 kilo på.

Charcuteri er blandt de mest populære nydelser, franskmændene har indtaget i rigelige mængder på det seneste. (Foto: Maria Albrechtsen Mortensen © Scanpix)

En lun croissant til morgenkaffen, en sprød confit de canard til frokost, og hvorfor ikke en god flaske rødvin til middagen?

Flertallet af franskmænd har tilsyneladende spist godt – eller i hvert fald spist meget – under udgangsforbuddet.

En stor måling foretaget for instituttet IFOP og nyhedsmediet BFM viser, at 57 procent af franskmændene i gennemsnit har taget 2,5 kilo på, siden regeringen 17. marts sendte befolkningen hjem.

Målingen viser ligeledes, at det ikke er fastfood, man i Michelin-stjernernes eget hjemland har været mest fristet af de seneste 51 døgn.

”Chokolade”, ”charcuteri” og ”aperitif før måltidet” bliver angivet som nogle af de mest populære nydelser, franskmændene har indtaget i rigelige mængder.

Væltede madvaner

Franskmændene er næppe de eneste, der mærker forårsgarderoben stramme lidt, og det var ”helt forudsigeligt”, at man ville se udsving på badevægtene, siger forfatter og klinisk diætist Laurence Plymey til den franske tv-station BFM.

- Det vælter jo madvanerne, når man er tvunget til at blive hjemme i mange og lange dage. Mange har også oplevet en frustration, eller ligefrem angst, over den aktuelle situation, og så har man tyet til sukker som modgift.

Samtidig har det franske udgangsforbud også sat stærke begrænsninger for borgernes muligheder for at bevæge sig.

En gåtur eller løbetur af maksimalt en times varighed og maksimalt en kilometer fra hjemmet – og udstyret med en attest fra Indenrigsministeriet – har været det madelskende folks eneste mulighed for at dyrke sport.

Men nu er det snart slut, både med udgangsforbud, hyggespisning og trøstespisning.

Ifølge målingen agter hver anden franskmænd at "spise sundere" fra 11. maj, hvor genåbningen af Frankrig bliver indledt, mens 18 procent erklærer, at de fra på mandag vil gå på regulær slankekur.

FacebookTwitter