Borgerservice bekræfter: Ingen sårede danskere i Hurghada

Ambassaden i Kairo sender to medarbejdere til Hurghada lørdag for at hjælpe danskere i området og vurdere trusselsbilledet.

Her på hotellet angreb to bevæbnede mænd fredag aften. Mindst to - angiveligt tre - turister er såret. (Foto: TAMER HASSAN © Scanpix)

Ingen danskere er kommet til skade, efter at to gerningsmand fredag aften trængte ind på Bella Vista Hotel og Resort i den populære badeby Hurghada i Egypten.

Det bekræfter centerchef fra Borgerservice under Udenrigsministeriet, Ole Egberg Mikkelsen, over for DR Nyheder.

- Den danske ambassade i Kairo har fredag aften været i kontakt med de egyptiske myndigheder og hospitaler i området, og der er fortsat ingen oplysninger om, at der skulle være danskere blandt de sårede, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Det skønnes, at der er cirka 1.400 danskere i området i og omkring Hurghada.

Hos Udenrigsministeriet opfordrer man de danske turister, der befinder sig i området, til at følge situationen nøje via lokale medier og via rejsebureauets lokale repræsentant eller guide.

- Man bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger, skriver Borgerservice på Facebook.

Ambassaden i Kairo sender to medarbejdere til Hurghada lørdag for at hjælpe de danskere, der har været tæt på angrebet.

- Rejsebureauerne har situationen under kontrol her fredag aften, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Lige nu fraråder Udenrigsministeriet ikke danskere at rejse til Hurghada - det gælder kun for den anden store badeby Sharm el-Sheik, og det bliver ikke ændret her sent, natten til lørdag.

- På nuværende tidspunkt har vi ikke grundlag for at ændre rejsevejledningen for Hurghada. Vi skal vide nærmere om, hvad der er foregået. Vi skal høre fra de egyptiske myndigheder, hvad der er foregået, og på den baggrund vil vi så videre vurdere, hvad der skal ske med rejsevejledningen, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Hvis man har behov for akut bistand, kan man ringe til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på telefon +45 33 92 11 12.