Borgerservice opdaterer rejsevejledning til Kina

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer nu rejsende til at være ekstra forsigtige i hele Kina.

En kvinde beskytter sig mod coronavirusset i Beijing i Kina 27. januar 2020. (Foto: Carlos Garcia Rawlins © Scanpix)

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer nu rejsende til at være ekstra forsigtige i hele Kina.

Det fremgår af en opdateret rejsevejledning til Kina, som kan ses på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Opfordringen kommer som følge af "de kinesiske myndigheders omfattende tiltag, heriblandt rejserestriktioner, i flere provinser for at begrænse udbruddet af lungebetændelse med den nye coronavirus."

Borgerservice fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til provinsen Hubei.

Virusset blev først opdaget i byen Wuhan i netop Hubei-provinsen i det centrale Kina i slutningen af december. Mindst 80 mennesker har mistet livet som følge af virusset. Flere end 2700 er smittet.

Tidligere mandag oplyste Borgerservice, at de arbejder på at få 13 danskere i den virusramte Hubei-provins væk fra området. Men at der er endnu ikke en løsning på plads. Borgerservice har ikke et samlet overblik over, hvor mange danskere der er i området.

- Danskerne i området er mere eller mindre spærret inde, men de har det omstændighederne taget i betragtning fint, sagde Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice mandag eftermiddag.

Ud over at få statsborgerne ud af området er det også en opgave med at sikre, hvordan man skal håndtere de borgere, der bliver hentet ud. For eksempel om de skal i karantæne i en periode.

- Det er en kompliceret operation, vi har gang i, hvor der er mange ting, som skal falde på plads, siger Erik Brøgger Rasmussen.

Borgerservice fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til provinsen Hubei.

/Ritzau/