Borgmester: Uber-forbud i London er selvforskyldt

Ret vreden mod Uber, lyder beskeden fra Londons borgmester til kørselstjenestens kunder og chauffører.

Ubers licens til at befordre kunder i London bliver ikke forlænget, når den slutter 30. september, oplyste byens transportmyndigheder i går. Kørselstjenesten har dog tre uger til at appellere afgørelsen.

Hvis folk er vrede over, at kørselstjenesten Uber ikke længere må have biler på vejene i London, så skal de ikke bebrejde myndighederne, men rette skytset mod Uber selv.

Det siger Londons borgmester, Sadiq Khan, dagen efter at byens transportmyndigheder kaldte deres licens til Uber tilbage.

Det skete med henvisning til, at tjenesten ikke lever op til de grundlæggende krav om sikkerhed.

- Jeg har al sympati med Ubers chauffører og kunder, som er berørt af denne beslutning. Men deres vrede bør virkelig rettes mod Uber, siger han.

Licens bliver ikke forlænget

Ubers licens til at have biler kørende i London udløber 30. september, og den vil ikke blive forlænget, blev det meddelt fredag.

Blandt de grunde, der blev angivet af transportmyndighederne, var Ubers mangelfulde rapportering om kriminelle forhold og dets brug af software, der er beregnet på, at myndighederne ikke skal kunne følge med i, hvad Uber og chaufførerne foretager sig.

Khan siger, det ville være forkert at forlænge licensen til Uber, "hvis det på nogen måde kunne udgøre en trussel mod sikkerheden for Londons borgere".

Londons beslutning er et alvorligt slag mod Uber, der er en amerikansk virksomhed. Uber har haft 40.000 chauffører i den britiske hovedstad og 3,5 millioner kunder.

Uber har iværksat en underskriftindsamling mod afgørelsen i London. Over en halv million har lørdag underskrevet en onlineerklæring.

/ritzau/AP

FacebookTwitter