Boris Johnson fortsat indlagt: Behandles af førende lungelæge

Den britiske premierminister har været indlagt siden søndag.

Boris Johnson orienterede om coronasituationen den 12. marts. To uger efter var han selv smittet.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, ligger fortsat indlagt med Covid-19.

Her bliver han ifølge Daily Telegraph behandlet af Storbritanniens førende læge inden for lungesygdomme.

Det er to uger siden, Boris Johnson blev testet positiv for coronasmitte. I søndags blev han til den britiske befolknings store bekymring indlagt, fordi hans tilstand var forværret.

Det skete, kort efter Dronning Elizabeth i forbindelse med coronakrisen havde holdt en sjælden tale til den britiske befolkning.

I aftes sagde premierministerens stedfortræder, udenrigsminister Dominic Raab, at han forventer, at Johnson snart er på benene igen.

- Jeg er overbevist om, han klarer den. For hvis der er en ting, jeg ved om vores premierminister, så er det, at han er en fighter, lød det fra Raab.

  • Her er et billede fra den dag, Boris Johnson offentliggjorde, at han var blevet ramt af coronavirusset. Det var den 27. marts. (Foto: - © Scanpix)
  • 28. marts. Boris Johnson fortsætter sin gerning som premierminister - men nu fra selvisolationen i Downing Street 10. (Foto: Handout . © Scanpix)
  • 3. april. Boris Johnson giver en opdatering på sit sygdomsforløb, godt en uge efter han blev smittet. To dage senere blev han indlagt. (Foto: - © Scanpix)
1 / 3

Utryghed blandt befolkningen

Boris Johnsons fortsatte indlæggelse skaber utryghed i befolkningen, fortæller DR's korrespondent i Storbritannien, Kim Bildsøe Lassen.

- Det bidrager til en følelse af, at der ikke rigtig er styr på det. Boris Johnson er ansigtet på Det Konservative Parti, men er også landets leder, som folk kigger imod, og når han ikke er der, så er der jo lidt tomt.

Johnson ventede længere med at lukke landet ned, end tilfældet var i andre vestlige lande. Noget han har fået kritik for.

I begyndelsen af marts jokede han med, at han gav hånd til alle - selv folk, der arbejder på hospitaler, hvor corona-patienter blev behandlet.

Dagen inden havde de britiske sundhedsmyndigheder ellers orienteret ham om, at coronavirusset kunne ramme millioner af briter. Det skriver Reuters.

FacebookTwitter