Boris Johnson i medieoffensiv: Coronavirus har været en katastrofe

Premierminister har indledt en turne i pressen med armbøjninger og baby-nyt.

Boris Johnson besøgte i dag et skolebyggeri i London. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Premierminister Boris Johnson giver ikke særlig tit interview til de britiske medier.

Men i øjeblikket har han tilsyneladende gang i en egentlig offensiv.

Her tog Johnson blandt andet armbøjninger og erklærede sig "fit som en slagterhund" efter sin sygemelding med Covid-19. Premierministeren fortalte også detaljer fra sit privatliv, hvor han for nylig er blevet far igen.

Johnson forsikrede, at han skam deltager i børnepasningen.

- Jeg er både til stede og involveret på en detaljeret måde, sagde han.

Scoop for radiostation

I dag var turen så den nystartede radiostation Time Radio, der som lidt af et scoop kunne præsentere premierminisiteren som gæst på den første sendedag.

I interviewet siger premierminister Boris Johnson, at coronakrisen har været "en katastrofe" for Storbritannien.

- Der er ingen grund til at være påpasselig med ordvalget. Jeg mener, at dette har været et absolut mareridt for landet, og at landet er blevet rystet i dets grundvold, siger Johnson.

Hvad gik galt?

Johnson mener, at regeringen skylder alle, der er døde af sygdommen, eller som har lidt på grund af den, at undersøge nøjagtigt, "hvad der gik galt og hvornår".

- Jeg har fuldstændig forståelse for dette, og det vil vi gøre. Men jeg mener faktisk ikke, at det skal være lige nu, hvor alle er trængt. Jeg mener ikke, at det netop er nu, vi skal vie en stor del af den officielle tid til alt det, siger han og tilføjer:

- Men vi lærer hele tiden.

Den britiske regering har fået stor kritik for at have tøvet med at indføre restriktioner i begyndelsen af coronakrisen. Kritikerne mener, at man dermed skabte grundlaget for, at Storbritannien i dag har flest registrerede smittede i Europa og tredjeflest dødsfald i verden efter USA og Brasilien.

Vil bruge penge som Roosevelt

Johnson lover briterne en "Roosevelt-agtig" stigning i de offentlige investeringer for at hjælpe Storbritanniens økonomi i gang efter chokket fra krisen. Han siger, at en fortsat sparekurs ville være en fejltagelse.

Johnson siger, at der vil ske en fordobling af de investeringsplaner, som regeringen har lanceret med krisehjælp og skattelettelser, der har en anslået værdi på over 1.000 milliarder kroner.

Boris Johnson spritter hænder får et slag bordfodbold mod den britiske finansminister Rishi Sunak under et besøg på et pizzeria i London fredag. (Foto: pool © Scanpix)

Den tidligere amerikanske præsident Franklin D. Roosevelts program 'New Deal', som skabte mange job gennem offentlige projekter, hjalp USA gennem Depressionen i 1930'erne.

Premierministeren får også nævnt, at Storbritannien har et stort problem med fedme, som regeringen bør kigge på.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk