Boris Johnson indlagt på intensiv afdeling

Storbritanniens premierminister er indlagt med coronavirus.

Boris Johnson er indlagt på en intensiv afdeling. (Foto: WILL OLIVER © Scanpix)

Den britiske premierminister, Boris Johnson, er mandag aften blevet flyttet til en intensiv afdeling på et hospital i London, da hans corona-symptomer er forværret. Det siger en talsperson for regeringen ifølge Reuters.

Han blev indlagt søndag aften ud fra "et forsigtighedsprincip", da han døjede med vedvarende symptomer, efter at han 27. marts blev testet positiv for coronavirus.

Udenrigsminister tager over

Udmeldingen var søndag, at han fortsat ville være i spidsen for regeringen og være i kontakt med sine ministre fra hospitalet.

Men i dag er hans symptomer forværret, og han har bedt udenrigsminister Dominic Raab være hans stedfortræder.

Premierministeren er ved bevidsthed, men har fået tilført ilt i løbet af dagen.

Dominic Raab siger ifølge Reuters, at Johnson er "i sikre hænder" og har modtaget "fremragende behandling" under sin indlæggelse.

Raab siger desuden ifølge BBC, at han vil være stedfortræder for premierministeren, "hvor det er nødvendigt i forhold til at udføre regeringens planer for at bekæmpe coronavirus."

55-årige Boris Johnson har arbejdet hjemmefra, siden han testede positiv for sygdommen Covid-19.

Kritik af håndteringen af corona

DR's korrespondent i Storbritannien, Kim Bildsøe Lassen, fortalte tidligere i dag, at selv om briterne har støttet op om landets ledere, har der også været en begyndende kritik af regeringens måde at håndtere epidemien på.

Blandt andet strategien i forhold til at teste, koordinering af beskyttelsesudstyr og den tøvende nedlukning af landet.

- Der har været en lille fornemmelse af, at der ikke rigtigt har været styr på det. Det har man også kunnet se på den voksende kritik i medierne. Og det her er med til at bidrage til bekymring og forvirringen om: Hvem er det, der styrer det her? Ved regeringen, hvad de laver, siger han.

Omkring 5.300 personer er nu døde af coronavirus i Storbritannien.

FacebookTwitter