Boris Johnson presses til at tage bladet fra munden efter husspektakel

Premierminister-kandidaten er røget i mediemøllen efter et meget omtalt skænderi med sin kæreste.

De britiske medier er meget optagede af, at Boris Johnson ikke vil udtale sig om et højlydt skænderi med sin kæreste natten til fredag. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)

Boris Johnson er i dag stået op til en lang række avisforsider, der ikke just giver anledning til hyggelæsning over morgenkaffen.

Den klare favorit til at vinde formandsvalget i Det Konservative Parti i Storbritannien optræder nemlig på en lang række forsider i de britiske aviser, efter det er kommet frem, at politiet tidligt fredag blev tilkaldt til hans lejlighed efter meldinger om husspektakel.

Naboer var bekymrede for Johnsons kæreste, Carrie Symonds, efter de havde hørt et højlydt skænderi. Men de tilkaldte politifolk fandt "ingen lovovertrædelser eller oplagte bekymringer" og forlod adressen igen, lyder det fra avisen The Guardian, der er i besiddelse af lydoptagelser fra skænderiet.

Under et partimøde i Birmingham i lørdags blev Johnson spurgt ind til episoden, men nøjedes med nogle vittige bemærkninger om, at han ikke troede folk i salen ville høre 'om den slags', men at de var mere interesserede i hans politik.

Hør hele Boris Johnsons svar på spørgsmålet i videoen:

Den tidligere udenrigsminister, der ellers plejer at være god til at slippe afsted med en kvik bemærkning, slap ikke godt fra undvigelsen, lød vurderingen i går fra DR Nyheders Storbritannien-korrespondent, Kim Bildsøe Lassen.

Og Johnsons fortielse omkring sagen ser heller ikke ud til at være nok for de britiske medier.

Den tidligere London-borgmester bør svare på spørgsmål om sagen, mener The Guardian.

- Det er ikke kun passende. Det er en nødvendighed, lyder det.

Beskyldes for at gemme sig

Boris Johnson har længe været favorit til at efterfølge Theresa May som leder af Det Konservative Parti og dermed blive britisk premierminister.

Den tidligere udenrigsminister og London-borgmester vandt samtlige fem valgrunder blandt sine kollegaer fuldkommen suverænt, men er blevet beskyldt for at gemme sig for at undgå mediernes skarpe søgelys.

Særligt da han for lidt over en uge siden nægtede at stille op i en tv-debat mod flere af sine daværende udfordrere.

Herunder Jeremy Hunt, som kæmper mod Johnson om at blive premierminister, der ikke holdt sig tilbage fra at slå ud efter den fraværende rival.

- Hvis hans hold ikke engang lader ham debattere med fem ret venlige kollegaer, hvordan skal han så håndtere det med 27 EU-lande?, lød det fra Jeremy Hunt

Hunt skriver i en klumme i dag, at han er ligeglad med Boris Johnsons privatliv, men opfordrer ham til at lade være med at gemme sig.

Herunder ved at deltage i en debat på Sky News i morgen.

- Jeg kommer til at være der. Så lad være med at være en kujon, Boris. Mand dig op og vis nationen, at du kan håndtere den intense undersøgelse, som det sværeste job i landet indebærer, skriver Hunt i en klumme i dag, beretter BBC.

Hunt og Johnson er de to resterende kandidater til at overtage premierminister-posten i Storbritannien.

Det indledende felt på 10 kandidater er blevet skåret ned til de to, som de kommende uger skal forsøge at overbevise Det Konservative Partis omkring 160.000 medlemmer om, at de er den rette til at lede Storbritannien gennem blandt andet brexit.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter