Boris Johnson træder tilbage

Den britiske udenrigsminister har meddelt premierminister Theresa May, at han går af.

Storbritanniens nu forhenværende udenrigsminister, Boris Johnson, har meddelt, at han træder tilbage. (Foto: Simon Dawson © Scanpix)

Den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, træder tilbage fra sin post.

Det bekræfter en talsmand for Downing Street over for den engelske avis The Guardian og britiske BBC.

- Her til eftermiddag har premierministeren modtaget og accepteret Boris Johnsons ønske om at fratræde sin post som udenrigsminister. Hans afløser vil blive udnævnt snart. Premierministeren takker Boris Johnson for det gode arbejde, lyder det.

Nyheden om hans afgang kom umiddelbart før Theresa May skulle orientere parlamentet om sin nye Brexit-plan.

Den samme 12 punkts-plan, som Boris Johnson har været en kritiker af, og som han før weekenden beskyldte enhver, der ville forsøge at sælge, for at "sminke en bunke møg".

Flere ministerafgange på et døgn

Sent søndag aften meddelte Brexit-minister David Davis også sin afgang og blev fulgt af Steve Baker, der er underminister i det britiske ministerium for Brexit.

Boris Johnson har været stor fortaler for den britiske "Leave"-kampagne i forbindelse med Brexit-afstemningen, og på Twitter bliver han lykønsket af tidligere leder af det EU-kritiske UKIP-parti, Nigel Farage, der skriver:

- Bravo, Boris Johnson. Kan vi så nu komme af med den forfærdelige Theresa May og få Brexit tilbage på sporet.

Opsigelserne kommer få dage efter, det lykkes den britiske premierminister, Theresa May, at få opbakning til en aftale om Storbritanniens fremtid uden for EU.

Men David Davis kunne ikke tilslutte sig aftalen, og i sit opsigelsesbrev til Theresa May skriver han, at aftalen "i bedste fald vil sætte Storbritannien i en svag forhandlingssituation."

Tidligere i dag blev det bekræftet, at Davis' afløser bliver den 44-årige Dominic Raab.

Facebook
Twitter