Boris Johnsons bror trækker sig fra regering

Jo Johnson trækker sig som viceminister og medlem af det britiske parlament.

Jo Johnson har følt sig fanget mellem familieloyalitet og nationens interesse. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)

Den britiske premierminister Boris Johnsons bror, Jo Johnson, har meddelt, at han træder tilbage fra sin viceministerpost og forlader parlamentet.

På Twitter angiver han årsagen til at være en konflikt mellem familieloyalitet og hensynet til nationale interesser, skriver Reuters.

Boris Johnson udpegede i juli sin bror til viceministerposten i det britiske departement for handel, energi og industri.

- Det har været en ære at repræsentere Orpington gennem ni år, lige som det har været en ære at tjene som minister i år under tre premierministre, siger Jo Johnson.

Splittet mellem familieloyalitet og nationale interesser.

- Jeg har i de seneste uger været splittet mellem familieloyalitet og de nationale interesser. Det er en uløselig konflikt, og tiden er inde til, at andre tager over efter mig som parlamentsmedlem og minister, skriver han.

Jo Johnson var vicetransportminister i regeringen under premierminister Theresa May, som han forlod i november. Han kaldte dengang hendes forhandlinger om brexit en vildfarelse og krævede en ny folkeafstemning.

Hans bror led et betydeligt nederlag i parlamentet i går, hvor hans politiske modstandere i spørgsmålet om brexit vandt en afstemning. Det betyder, at en lov skal forhindre et brexit uden aftale 31. oktober.

/ritzau/