Bosnier anholdt i Tyskland for terror i Paris

39-årig mand er fængslet i Dresden. Han kræves udleveret for drab på 130 ved terrorangrebet i Paris i 2015.

Ved angrebet på koncertsalen Bataclan mistede på personer livet ved terrorangrebene i Paris i 2015 (arkivfoto). (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

En 39-årig bosnisk mand er anholdt i Dresden i Tyskland. Han sættes i forbindelse med Islamisk Stats angreb i Paris i 2015, oplyser politiet.

- Der er en europæisk anholdelsesordre fra de belgiske myndigheder mod den anklagede. Han mistænkes for at have arbejdet sammen med en terrororganisation, der er forbundet med terrorangrebet, herunder mod koncertsalen Bataclan, den 13. november 2015 i Paris, oplyser den tyske anklager ifølge AFP.

Under angrebet i Paris blev 130 mennesker dræbt og langt over 400 såret.

Tysk politi var i første omgang interesseret i ham i en anden forbindelse. De stødte på ham under efterforskningen af to andre bosniske borgere for at overtræde våbenlovgivningen.

Efter terrorangrebet i Paris viste der sig en klar forbindelse til ekstremister i Belgiens hovedstad, Bruxelles. Det var i gruppen omkring disse islamister, at Belgien i marts 2016 selv var mål for selvmordsbomber, der kostede 32 mennesker livet og sårede flere hundrede.

Under angrebet i Paris 13. november 2015 blev en bombe sprængt foran byens store fodboldstadion, Stade de France, hvor Frankrig spillede landskamp mod Tyskland. Samtidig blev der skudt på barer og i restauranter og i koncertsalen Bataclan mistede 90 personer livet.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk