Boston-ofre mindes i Betlehem

Løbere ærede lørdag ofrene for bombeattentatet i Boston ved en ceremoni. Det sker dagen inden det første officielle maratonløb på Vestbredden.

Omkring 75 mennesker stimlede sammen lørdag aften foran Fødselskirken i Betlehem og tændte lys og holdt taler for ofrene for bomberne i Boston i mandags. Foto: Per Mørck

Omkring 75 mennesker stimlede sammen lørdag aften foran Fødselskirken i Betlehem og tændte lys og holdt taler for ofrene for bomberne i Boston i mandags.

De fremmødte var både lokale, politikere og løbsdeltagere, der søndag morgen selv skal ud på de berømte 42,195 kilometer til det allerførste maratonløb på den besatte Vestbred. Det sker under stor international mediebevågenhed.

Et minuts stilhed

Efter et minuts stilhed sagde guvernøren i Betlehem, Abdel Fattah Hamayel, til de fremmødte:

- Vi er imod alle slags terrorhandlinger mod menneskeheden. Maratonløb er en god drivkraft for medmenneskelighed, der går på tværs af religion, etnicitet, køn og alder. Det handler om humanisme. Det er derfor, vi holdt et minuts stilhed i solidaritet med Boston.

Efter begivenhederne i Boston har løbsarrangørerne i Betlehem trappet sikkerheden ved løbet op. Der er derfor blandt andet. indkaldt 150 ekstra betjente uden for distriktet til at sørge for sikkerheden ved morgendagens løb, der starter klokken otte.

Dansk Boston-løber i Betlehem

Karen Kjær var en af de danskere, der deltog i maratonløbet i Boston i mandags. Hun hørte eksplosionerne, da hun gik fra målområdet, efter at hun havde fuldført løbet.

Alligevel har hun valgt at tage til Betlehem og gennemføre maratonløbet og siger til DR Nyheder fra sit hotel:

- Jeg var helt ærligt i tvivl, om jeg skulle aflyse. Men terror skal på ingen måde ødelægge den fantastiske følelse, det er at løbe i et stort internationalt eller mindre løb. Jeg vil løbe Palestine Marathon, fordi det er det løbere gør. Vi løber alle sammen frit sammen, uafhængigt af hvem vi er.

Andre maratonløb har også øget sikkerheden

Ceremonien kommer fem dage efter at to gerningsmænd sprængte to kraftige bomber i målområdet ved Boston Marathon, der sendte chokbølger gennem hele USA.

Den ene formodede gerningsmand døde under en dramatisk politiaktion, mens den anden er anholdt af politiet.

De voldsomme omstændigheder ved løbet i Boston fik tidligere i denne uge også maratonarrangørerne i London til at hæve sikkerhedsniveauet. London Marathon løbes ligeledes søndag.