Boston-skyderi: Politimand dræbt på topuniversitet

Politiet blev ramt af adskillige skud på prestigefyldt uddannelsessted nær Boston. Mindst én gerningsmand er ifølge lokale medier i politiets varetægt.

En politimand har mistet livet under et skyderi på et af USA's førende universiteter nær Boston, skriver CNN.

Der foregår i øjeblikket en intens jagt på en eller flere gerningsmænd i byen Watertown, der ligger lidt vest for Boston. Der meldes om politistyrker på jorden og helikoptere i luften.

Lokale medier skriver, at mindst én person er i politiets varetægt efter skyderiet.

FBI, der leder efterforskningen af bombe-episoden ved Boston Marathon, er ifølge flere amerikanske medier til stede i Watertown.

Vidner: Skud og eksplosioner

Det er endnu uklart om skyderiet har forbindelse til bombe-episoden i forbindelse med Boston Marathon tidligere på ugen.

Øjenvidner i byen fortæller ifølge nyhedsbureauet AP, at der er hørt skud og eksplosioner.

Politiet i Massachussetts advarer indbyggerne i Watertown om at åbne husdørene for fremmede mennesker. Kun politifolk, der kan identificere sig, skal lukkes ind.

Her kan du lytte til politiradioen.

Døde af kvæstelser

Sent torsdag aften lokal tid lød der meldinger om lyden af skudsalver på et område ved det prestigefyldte Massachusetts Institute of Technology (MIT), der ligger i Cambridge ved Boston.

Ifølge den lokale tv-station WCVB blev en af universitets egne sikkerhedsvagter skudt "adskillige gange". Han blev bragt på hospitalet med livstruende skader, lød det.

Ifølge statsadvokaten i Massachusetts er han nu død af sine kvæstelser, skriver CNN.

Bygning afspærret

På universitets hjemmeside rådes studerende og andre til at holde sig indendørs. Bygningen på universitetsområdet, hvorfra skuddene er hørt, er afspærret, og et massivt politiopbud er til stede. Foreløbig er ingen anholdt.

Tidligere torsdag offentliggjorde det amerikanske forbundspoliti fotografier af to mænd, som mistænkes for at stå bag bombeangrebet.

De første meldinger om skyderiet kom kort før klokken 23 lokal tid.

MIT er et af verdens mest betydningsfulde tekniske universiteter. Tusindvis af studerende og professorer har sin daglige gang på stedet, som også har udklækket flere nobelprismodtagere i årenes løb.

Hvis du er dansker og opholder dig i området omkring Massachusetts University of Technology (MIT), så skriv til:

/ritzau/DR Nyheder/

Facebook
Twitter