Boykot mod Danmark breder sig

Salget af danske mejeriprodukter i Saudi-Arabien er nu gået i stå. Boykotten breder sig og koster Arla millioner af kroner. Kuwait har indkaldt den danske ambassadør til møde om tegningerne.

Salget af danske mejeriprodukter i Saudi-Arabien er gået i stå. Boykotten breder sig og koster Arla millioner af kroner. (Foto: © YASSER AL-ZAYYAT, Scanpix)

Salget af danske mejeriprodukter i Saudi-Arabien er nu gået helt i stå og boykotten ventes at brede sig til andre lande på den arabiske halvø.

Boykotten koster Arla Foods op mod 10 millioner kroner om dagen i omsætning og betyder nedskæringer på mejerier herhjemme.

- Men hvor mange det kommer til at berøre er endnu uklart, siger kommunikationschef Astrid Gade Nielsen.

Arla eksporterer for cirka tre milliarder kroner om året til regionen.

Kuwait vil mødes med ambassadør

Kuwait har indkaldt den danske ambassadør til møde om tegningerne, som Jyllands-Posten har bragt.

- Kuwait fordømmer på det stærkeste, det der er blevet trykt i en af de danske aviser, siger en højtstående repræsentant for det kuwaitiske udenrigsministerium i en erklæring, som er sendt til aviserne.

- Det gør stor skade" på profeten Muhammed, sagde han og tilføjede:

- Dette er en af de former for foragtelig racisme, der har ført til katastrofer for hele det internationale samfund.

Opfordrer til fredelige protester

Verdens største muslimske organisation har dog opfordret muslimer til at holde sig til fredelige protester i striden med Danmark.

Sammenslutningen af 57 lande i OIC, den Islamiske konferenceorganisation, siger samtidig, at Danmark burde have fordømt tegningerne kategorisk.

- Vi beder medlemmerne af den islamiske nation om at udtrykke deres holdning på en civiliseret og fredelig måde og ikke gøre sig skyldig i fejltagelser, som ikke er profeten værdig, siger OIC's generalsekretær, Ekmelettin Ihsanoglu, til journalister i Jedda i Saudi-Arabien.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a99af76187a20e3c642ba9http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53a99af76187a20e3c642bac