Brad Connett bor midt i orkanen: Vi har været heldige

Orkanen Florence er gået i land på den amerikanske østkyst

Brad Connett kigger ud i haven. Regnen vælter ned fra himlen, vinden rusker i hans hår og i træerne, og løse grene ligger spredt ud over græsplænen.

- Vinden kom fra nord hele natten, så der er faldet en masse grene ned. Ingen af dem ramte dog huset, så vi er heldige, siger Brad Connett, der har trodset myndighedernes advarsel om at blive i området.

Orkanen Florence er efter flere dages tilløb gået i land på USA’s østkyst. Og her i byen Wilmington, der ligger lige ud til havet i staten North Carolina, er der ligesom i nabostaterne indført undtagelsestilstand.

Florence har revet træer op med rode, og elmaster er væltet.

- Når træer vælter ned over veje, så tager de elledninger med sig, siger DR’s USA-korrespondent, Steffen Kretz, der netop nu er i Wilmington.

- Heldigt for Wilmington var det, at der var lavvande, da orkanen gik i land. Det var også heldigt, at de største regnmængder faldt nord og syd for byen, men generelt er North Carolina hårdt ramt af både vind og vand, siger han.

Mor og spædbarn er dræbt

Ifølge CNN er næsten en halv million husstande uden strøm, og gader står under vand. Desuden truer en stormflod med at hæve havvandstanden flere meter op over normalt niveau, og store bølger skyller ind over dele af kysten.

Brad Connett er alligevel glad for, at han og familien valgte at blive i huset. Han peger ned mod vandet, der er lige på den anden side af hans baghave.

- Vandet stod op over vejen, men stoppede ved vores have. Vi har været heldige, men vinden vil nok blive ved et stykke tid endnu, så vi samler hurtigt grenene op, siger Brad Connett.

Ifølge politiet i Wilminton Police er en mor og hendes spædbarn de første dødsofre for orkanen Florence i USA. De mistede livet, da et træ faldt ned over deres hus.

Også manden i huset blev kvæstet, og han er overført til hospitalet, skriver politiet på Twitter.

Billedet fra flytjenesten Flightradar viser, hvordan et stort antal fly styrer uden om orkanen Florence. (Foto: Flightradar)

Ifølge Røde Kors har 1.600 personer overnattet i evakueringscentre i North og South Carolina, fortæller NBC. Dertil er mere end 1,5 millioner mennesker allerede blevet evakueret.

Også flytrafikken i området er ramt. Mere end 1.300 fly er indtil videre blevet aflyst som følge af Florence, skriver CNN.

Lufthavnene i blandt andet byerne Charleston og Myrtle Beach i South Carolina og Wilmingon i North Carolina er lukket.

Flyproducenten Boeing har fløjet nye fly fra sin fabrik i North Carolina helt til Seattle for at beskytte dem mod stormen.

Facebook
Twitter