Brændende olietanker med 150.000 ton kondensat sunket: Havet står i flammer

Tre besætningsmedlemmer er fundet døde, og der er intet håb for de sidste 29, siger chef for Irans søfartsstyrelse.

Den iranske olietanker har stået i flammer siden 6. januar og skabt frygt for en miljøkatastrofe. (Foto: CHINA DAILY © Scanpix)

Den iranske olietanker, der i sidste uge brød i brand i Det Østkinesiske Hav, er sunket.

Det oplyser kinesisk stats-tv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Olietankeren kolliderede med et kinesisk fragtskib 300 kilometer ud for Kinas østkyst den 6. januar, og det har stået i flammer siden.

I lasten havde tankeren 150.000 ton - svarende til næsten en million tønder - kondensat, der er en ultralet form for olie.

Huller i skroget på skibet har fået olie til at løbe ud i havet, og den olie brænder i øjeblikket, oplyser det kinesiske statsmedie Xinhua.

De kinesiske myndigheder sig i en udtalelse, at de vil udvide overvågningen af branden og sørge for, at olien ikke breder sig fra skibet, skriver Reuters.

Kondensat kommer oprindeligt fra en gas og fordamper derfor lettere end råolie. Derfor kan den sprede sig over et større område, hvis den kommer op i luften. Derudover kan kondensat være både lugt- og farvefrit, hvilket gør det sværere at finde.

Ombord på skibet var en besætning på 30 iranere og to bangladeshere.

Tre af besætningsmedlemmerne er blevet fundet døde, og der er intet håb for, at de savnede besætningsmedlemmer overlever.

- Der er ikke noget håb for for de 29 savnede besætningsmedlemmer, siger Mahmoud Rastad, chef for Irans søfartsstyrelse.

Facebook
Twitter