En kort video begyndte tidligere på ugen at sprede sig på sociale medier i Mexico. Indholdet er rystende.
Optagelsen stammer tilsyneladende fra et overvågningskamera på et detentionscenter i Ciudad Juaréz i det nordlige Mexico, hvor 39 migranter blev dræbt i en brand mandag.
- Man kan se, at mens migranterne bliver omringet af røg og ild i deres celle, så er der ikke noget af personalet, som gør noget - tværtimod. De går simpelthen bare væk fra stedet, fortæller DR Nyheders Sydamerika-korrespondent Kristian Almblad.
Otte personer udpeget
De mexicanske myndigheder efterforsker nu sagen som drab, skriver Reuters.
Anklagere har identificeret otte personer, der kan være medansvarlige for, at de 39 mennesker mistede livet. Det oplyser Mexicos sikkerhedsminister, Rosa Icela Rodríguez.
De otte mistænkte er to betjente fra landets føderale politi, en statslig immigrationsmedarbejder og fem ansatte i et privat sikkerhedsfirma, siger ministeren.
Hun mener, at der "klart er sket en alvorlig forbrydelse".
De otte personer er ikke mistænkt for at starte branden. Det var migranterne selv, der gjorde det, efter de fik at vide, at de ville blive deporteret, har Mexicos præsident, Andrés Manuel López Obrador, tidligere sagt.
Hotspot for migranter
Efter en pause under coronapandemien forsøger rekordmange migranter fra Central- og Sydamerika nu at krydse grænsen mellem Mexico og USA.
Migranterne er blandt andet motiveret af en forventning om, at præsident Joe Biden vil fjerne stramninger, som forgængeren Donald Trump indførte med henvisning til pandemien, fortæller Kristian Almblad.
Men de seneste måneder har Biden-regeringen indgået flere aftaler med Mexico om at tage migranter fra Venezuela, Cuba, Haiti og Nicaragua retur, efter de er ankommet illegalt til USA.
Aftalerne har skabt en ophobning af migranter i det nordlige Mexico - især i grænsebyen Ciudad Juaréz, skriver New York Times.
- Der kommer hver dag tusindvis af migranter til Ciudad Juaréz. Mange af dem ender med at bruge år, mens de går og venter på en mulighed for at komme til USA. De lever i stor fattigdom, siger Kristian Almblad.