Brand i Det Danske Hus i Paris

Op mod 40 udrykningskøretøjer på Champs-Élysées i den franske hovedstad.

Brandbiler foran Det Danske Hus her til aften. (Foto: Stéphanie Surrugue)

Det Danske Hus i hjertet af Paris er her til aften i brand, oplyser DR’s korrespondent Stéphanie Surrugue, der er på stedet.

Både selve Det Danske Hus og den danske restaurant i stueetagen er berørt af branden, og op mod 40 udrykningskøretøjer spærrer lige nu den berømte gade Champs-Élysées, hvor huset ligger.

Branden, der angiveligt startede omkring klokken 20, kan have skadet de kunstværker, som i øjeblikket er udstillet.

Udstillingen 'Ombre Flore' viser kunstner Jesper Christiansens skitser til den nye altertavle i Frederikskirken i Paris og blev i søndags åbnet af kronprinsesse Mary.

- Mange værker er reddet ud. Det er næsten det samme hold brandfolk, som arbejdede på brandslukningen af Notre Dame-kirken. Det er det bedste hold. Vi har forsøgt at undgå at ramme værkerne med vand. Lige nu er det svært at sige, om de er blevet beskadiget. Vi arbejder stadig på at få det største maleri ud, siger en af de brandmænd, der arbejder med slukningsarbejdet. Han vil ikke have sit navn frem.

Et virkelig vigtigt værk

De fleste af kunstværkerne blev flyttet til Frederikskirken, hvor kunstneren Jesper Christiansen fik mulighed for at besigtige de mulige skader.

- De ser okay ud. De har fået lidt vand og lidt støv og et eller andet, siger Jesper Christiansen.

- Det ser lidt værre ud, end jeg havde forventet, siger den 64-årige maler og grafiker til DR, der ikke mener, at værkerne kan udstilles igen før, at de har været forbi en konservator.

Den Danske Ambassade i Paris oplyser til DR, at man ikke har oplysninger om eventuelt tilskadekomne ved branden.

Jesper Christiansen viser kronprinsesse Mary rundt på udstillingen søndag. (Foto: Den Danske Ambassade i Paris)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter