Brandbomber mod dansk ambassade

Vrede demonstranter har kastet sten og brandbomber mod den danske ambassade i Teheran. 15-20 molotovcocktails blev smidt ind over muren omkring ambassaden. Det er video-optagelserne fra DFU's sommerlejr, der har udløst protesterne.

Molotovcocktails blev smidt ind over afspærringen rundt om den danske ambassade. (Foto: ABEDIN TAHERKENAREH © Scanpix)

Vrede demonstranter har kastet sten og brandbomber mod den danske ambassade i Teheran, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Politiet forsøgte at forhindre demonstranterne i at nå ind på ambassadens grund, men molotovcocktails blev kastet ind i haven.

Ambassaden afspærret

Det er video-optagelserne af Muhammed-tegninger på Dansk Folkepartis Ungdoms sommerlejr, som har udløst protesterne.

I forvejen har politiet forsøgt at bygge en afspærring rundt om ambassaden for at beskytte den. Under Muhammed-krisen blev ambassaden i februar sat i brand under store optøjer.

- Vi anslår, der var mellem 20 og 50 demonstranter uden for ambassaden i cirka halvanden time, siger Danmarks ambassadør i Teheran, Søren Haslund, til Ritzau.

Ingen overraskelse

Han og det øvrige personel på ambassaden mener, at der blev smidt mellem 15 og 20 molotovcocktails ind over en mur, der omkranser ambassadebygningen. Flere af brandbomberne brød i brand på en græsplæne.

Han tilføjer, at demonstrationen ikke kommer som en overraskelse efter offentliggørelsen af medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom, der gør grin med Muhammed.

Facebook
Twitter