Brande i Californien spreder sig til rekordstort område

Et område større end Sjælland og Lolland er brændt, mens flammerne fortsat spreder sig.

Flere end 14.000 brandfolk kæmper mod flammerne i Californien. (Foto: Sandy Huffaker © Ritzau Scanpix)

Skovbrande i USA's mest folkerige delstat, Californien, har indtil videre brændt et område på mere end 8000 kvadratkilometer ned.

Det oplyser det californiske brandvæsen, skriver BBC.

Det er et rekordstort område, der svarer til et areal på størrelse med Sjælland og Lolland tilsammen.

Californien har i løbet af weekenden oplevet enormt høje temperaturer, hvilket kun har forværret den i forvejen høje brandfare i delstaten.

Ifølge myndighederne i Los Angeles blev den højeste temperatur søndag målt til 49,4 grader.

Selv om temperaturerne forventes at falde i dag, er der risiko for, at kraftige vinde spreder brandene yderligere.

Flere end 14.000 brandfolk kæmper mod flammerne på tværs af staten, melder brandvæsenet.

Tæt på tragedie

Søndag blev flere end 200 mennesker evakueret med militærhelikoptere, efter at de blev fanget af en skovbrand i det nordlige Californien.

Den dramatiske redningsaktion indebar at flyve 214 personer og 11 kæledyr ud af nationalparken. (Foto: California National Guard HANDOU © Scanpix)

Personerne var nødt til at blive reddet væk, da skovbranden havde afskåret den eneste flugtvej ud af reservoiret Mammoth Pool - et populært fritids- og campingområde i nationalparken Sierra National Forest.

Branden startede fredag aften og havde næste dag spredt sig til et areal på 145 kvadratkilometer, hvorefter de strandede campister måtte reddes ud.

- Ilden opslugte alt omkring os, fortæller Jeremy Remington, som optog denne video af flammehavet, inden han blevet reddet ud af området:

Californien har registreret knap 1000 skovbrande siden 15. august. Brandene er primært blevet optændt af lynnedslag.

I alt har otte mennesker mistet livet i brande de seneste tre uger. Cirka 3.300 bygninger er desuden blevet ødelagt.

En brandmand er blandt de omkomne, mens flere vandrere også har mistet livet. Af samme årsag er folk blevet opfordret til ikke at tage på vandreture i områderne.

Talsmand for det californiske brandvæsen Lynne Tolmachof siger til nyhedsbureauet AP, at det er bekymrende, hvor tidligt skovbrandene i år har ramt delstaten.

- Det er alarmerende, hvor tidligt brandene er begyndt i år. September og oktober er historisk set vores værste måneder for brande. Det er normalt varmt og tørt, siger talsmanden.

/ritzau/

Facebook
Twitter