Branden i Australien under kontrol

Det er nu lykkedes det australske brandvæsen at få kontrol over den brand i landets hovedstad Canberra, der har kostet fire livet og ødelagt i hundredvis af huse.

Det er nu lykkedes det australske brandvæsen at få kontrol overden brand i landets hovedstad Canberra, der har kostet fire livetog ødelagt i hundredvis af huse.

Men der ligger et enomt oprydningsarbejde foranredningsmandskabet efter at flere skovbrande omkring hovedstaden igår kom ud af kontrol og bredte sig til forstæderne og selvebyen.

Røg og aske er drevet ind over byen, mange veje er blokeret ogstore dele af byen er stadig uden støm. På et tidspunkt var farenså overhængende, at folk fik besked af myndighederne på at fyldederes badekar for alle eventualiters skyld.

Flere hundrede er indlagt på hospitaler for at blive behandletfor brandsår og røgforgiftning.

Mange af dem forsøgte at slukke ilden med haveslanger og vandfra deres swimmingpools, fordi der ikke var brandbiler inærheden.

Den australske regeringsleder John Howard har besigtigetskaderne, og siger at han aldrig har set noget lignende. Det er etmirakel, at ikke flere har mistet livet, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk