Brasiliansk kendis-healer beskyldt for overgreb på hundredvis af kvinder

Den 76-årige healer nægter sig skyldig.

Joao Teixeira de Faria påstår at kunne helbrede folk gennem "psykisk kirurgi". (Foto: Marcelo Camargo © Scanpix)

Den brasilianske kendis-healer João Teixeira de Faria, der påstår at kunne helbrede folk gennem bøn, har meldt sig til politiet efter beskyldninger om seksuelle overgreb på hundredvis af kvinder.

João Teixeira de Faria, der i fire årtier har healet folk gennem såkaldt ”psykisk kirurgi”, nåede at tilbringe en enkelt dag på flugt, inden han lørdag meldte sig til myndighederne i delstaten Goiás.

- Jeg overgiver mig til den guddommelige retfærdighed og til retfærdigheden på jorden, sagde den 76-årige healer, der i Brasilien er kendt som ’Johannes af Gud', ifølge nyhedsbureauet AP.

João Teixeira de Faria nægter sig dog skyldig i beskyldningerne fra kvinderne, der påstår, at han har forulempet dem seksuelt.

'Mit far er et monster'

Sagen begyndte i sidste uge, da en række kvinder stod frem og fortalte tv-stationen Globe Television, at João Teixeira de Faria havde misbrugt dem eller deres pårørende.

Herefter tog flere end 300 kvinder kontakt til myndighederne med lignende historier. En af dem var hans egen datter, Dalva Teixeira, der påstår, at faderen har voldtaget sine døtre.

Ifølge Dalva Teixeira stoppede det først, da hun var blevet gravid med en af faderens medarbejdere. Han valgte ifølge datterens beretning at banke hende så hårdt, at hun mistede sit barn.

- Min far er et monster, udtaler hun ifølge AP.

De lokale myndigheder ønsker ikke at udtale sig om sagen, som kan give op til 15 års fængsel, oplyser nyhedsbureauet.

En af Joao Teixeira de Farias tilhængere støtter her den omstridte healer. (Foto: ADRIANO MACHADO © Scanpix)

Tusindvis af brasilianere, herunder tre forhenværende præsidenter - Luiz Inacio Lula da Silva, Dilma Rousseff samt Michael Temer - har siden 1976 besøgt healeren, der holder til i landsbyen Abadiânia.

Det er dog ikke kun i Brasilien, at João Teixeira de Faria har tiltrukket sig opmærksomhed. En række internationale medier har i årenes løb berettet om den brasilianske healer, heriblandt den amerikanske talkshow-vært Oprah Winfrey.

I 2012 besøgte hun ham i Brasilien, og hun skrev efterfølgende i et blogindlæg, som nu er blevet slettet, at hun blev overvældet af oplevelsen.

Facebook
Twitter