Brasilien: Ekspræsident beskyldes for korruption

Dilma Rousseffs mentor, ekspræsident Silva, har svindlet med luksuslejlighed, siger politiet.

Lula da Silva var forgænger for den nu suspenderede Dilma Rousseff, som også er anklaget for at have forbrudt sig mod loven ved angiveligt at have brugt midler fra statslige banker til at dække over huller i statens budget. (Foto: © Paulo Whitaker / Reuters © Scanpix)

Ikke nok med, at den nuværende brasilianske præsident Dilma Rousseff sidder på anklagebænken i en rigsretssag. Anklagerne vælter også ind mod den tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva.

Brasiliansk politi har fredag indstillet til anklagemyndigheden, at der bør rejses tiltale mod Lula da Silva og hans kone for korruption i forbindelse med svindel med en luksuslejlighed på et strandresort i Guaruja.

Det oplyser politiet ifølge Reuters. Det er nu om til anklagemyndigheden, om politiets indstilling skal følges.

Efterforskningen mod Lula da Silva knytter sig til en efterforskning, der længe har stået på, i en stor korruptionssag om det statslige olieselskab, Petrobras.

Den 70-årige Lula er tidligere blandt andet blevet anklaget for forsøg på at stå i vejen for opklaringen af sagen.

Fredag anbefaler brasiliansk politi så, at Lula da Silva og hans kone bliver tiltalt for at korruption i forbindelse med anskaffelse og renovering af luksuslejligheden.

Politiet i Curitiba beskylder Lula da Silva og hans kone for at have modtaget 747.896 dollar (omkring fem millioner kroner) fra byggefirmaet, der stod bag renoveringen af lejligheden.

En talsmand for Lula da Silva, der tidligere har nægtet at have handlet forkert, har afvist at udtale sig.

/ritzau/

FacebookTwitter