Brasiliens Lula skal i retten for korruption

Retssag kan forhindre Brasiliens tidligere præsident Lula i at gøre politisk comeback, hvis han bliver dømt.

Ifølge en dommer ved forbundsdomstolen i Brasilien er der beviser nok til at retsforfølge den tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva for korruption og hvidvaskning af penge. (Foto: © Paulo Whitaker / Reuters © Scanpix)

Brasiliens tidligere præsident Luiz Inacio Lula da Silva vil blive retsforfulgt for korruption og hvidvaskning af penge. Det har en dommer ved forbundsdomstolen meddelt.

- Der er tilstrækkelige beviser for Lulas ansvar, så godkender jeg anklagerne, skriver dommer Sergio Moro i sin afgørelse.

Dermed skal Lula for retten i en sag, der handler om bestikkelse for over 7,5 millioner kroner modtaget fra det statslige olieselskab Petrobras.

Foruden den nu 70-årige Lula tiltales hans kone og seks andre også i sagen.

I Lulas tilfælde er bestikkelsen blandt andet sket i form af en strandlejlighed, som er blevet opført af et byggefirma, der også er impliceret i sagen.

Retssagen kan muligvis forhindre Lula i at gøre politisk comeback i forbindelse med Brasiliens præsidentvalg i 2018, skriver Reuters.

Han er i flere målinger blandt favoritterne til at overtage embedet. Men en dom i korruptionssagen kan sende Lula bag tremmer i over ti år.

Luiz Inacio Lula da Silva nægter sig skyldig og kalder anklagerne for politisk motiverede.

Han var en karismatisk og populær præsident fra 2003 til 2011. I august blev hans protegé og efterfølger som præsident, Dilma Rousseff, fjernet i en rigsretssag.

/ritzau/

FacebookTwitter