Brasiliens præsident forsøger i 11. time at undgå rigsretssag

Dilma Rousseff har bedt Højesteret om at suspendere søndagens afstemning, der kan blive hendes fald.

Dilma Rousseff, der i forvejen kæmper med Brasiliens værst økonomiske krise i årtier og en historisk korruptionsskandale, har mistet støtte i sin regeringskoalition. (Foto: Fernando Bizerra Jr © Scanpix)

Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, har torsdag henvendt sig til landets højesteret i et sidste forsøg på at afværge en afstemning i parlamentet, som kan ende med, at hun skal træde tilbage.

Rousseffs advokat, Jose Eduardo Cardozo, har bedt Brasiliens øverste domstol om at suspendere søndagens afstemning i underhuset, hvor det er planen, at medlemmerne skal stemme om, hvorvidt Rousseff skal stilles for en rigsret eller ej.

Advokaten mener, at afstemningen skal suspenderes, indtil retten kan udelukke, hvad han kalder, proceduremæssige uregelmæssigheder i processen omkring rigsretssagen.

Rousseff, der i forvejen kæmper med Brasiliens værst økonomiske krise i årtier og en historisk korruptionsskandale, har mistet støtte i sin regeringskoalition. Der er derfor en voksende sandsynlighed for, at hun vil tabe en afstemning i Underhuset.

Hvis to tredjedele af medlemmerne stemmer for en rigsretssag, vil spørgsmålet blive sendt videre til senatet.

Dilma Rousseff vil blive suspenderet fra præsidentposten, hvis et simpelt flertal i senatet stemmer for.

Hun mistænkes for at have overtrådt budgetlove for at sikre sig et genvalg i 2014. Den 68-årige Dilma Rousseff mener dog ikke, at hun har gjort noget forkert.

Højesteret har indkaldt til et ekstraordinært møde torsdag klokken 22.30 dansk tid.

/ritzau/Reuters/AFP

FacebookTwitter