Breivik skød mod ambulancefolk

De ambulancefolk, der forsøgte at kommer over til Utøya i Norge blev beskudt af Anders Breivik, da de stod ved kajen.

Ambulancefolk havde fået lov til at forsøge at sejle over til Utøya, men de blev beskudt af Anders Breivik.

Da ambulancepersonalet i fredags forsøgte at komme til Utøya, hvor mindst 68 mennesker mistede livet i en grusom massakre, forsøgte den politiuniformerede gerningsmand Anders Behring Breivik at skyde dem.

Det siger Inger Lise Hallgren, som er afdelingschef for hospitalstjenesten i Vestre Viken. To ambulancefolk og en læge fik ellers tilladelse af politiet til at gå ned til kajen, hvor bådene til Utøya plejer at sejle fra.

- De folk, som kom derned, havde fået besked om, at det var sikkert. Men så er der antageligt sket noget i mellemtiden, som har gjort, at der er blevet skudt mod dem, siger hun til nyhedsbureauet NTB.

Kugler kunne nå dem

Bådpladsen ligger omkring 600 meter fra Utøya. Tæt nok på til, at Anders Behring Breiviks kugler kunne nå dem.

Efter otte minutter blev ambulancefolkene beordret væk. Ingen af dem blev ramt.

Politiet i Nordre Buskerud - som er det lokale politidistrikt - siger, at de ikke kender til hændelsen, men at alle vurderinger skal tages med i evalueringen af politiets arbejde.

Politiet fortalte onsdag, at tæt på 300 personer blev reddet op af vandet ud for øen eller selv havde klaret at svømme sig i sikkerhed. De mange unge havde kastet sig i vandet for at undgå kuglerne fra Anders Behring Breiviks våben.

- Vi ved, at 250 personer blev taget op af forskellige private både. Derudover er der dem, som selv har klaret at svømme over eller som er blevet reddet af færgen på Utøya, siger stabschef Magne Rustad i Nordre Buskerud ifølge Aftenpostens netavis.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk