Breivik var medlem af norske Defence League

Anders Behring Breivik var medlem af Norwegian Defence League. Han meldte sig ud, fordi organisationen var "for god".

Anders Behring Breivik har været medlem af den organisation, der i dag afholder anti-islamisk demonstration i Århus

Defence League, der afholder anti-islamiske demonstration i Aarhus i dag, siger, at demonstrationerne vil være fredelige, har tidligere haft et medlem med en anden tilgang til tingene.

Anders Behring Breivik har nemlig været medlem af Norwegian Defence League (NDL), der er blandt de organisationer, der er til stede i Aarhus.

Under dæknavnet "Sigurd Jorsalfar" var Anders Behring Breivik medlem, indtil han meldte sig ud i februar i 2011. Det bekræftede organisationens formand Ronny Alte over for nettavisen.no i juli 2011. Ifølge Alte har ledelsen haft kendskab til det siden juli sidste år.

Frygtelig længe siden

- Det er frygtelig længe siden, han har været medlem af NDL. Hvordan han forsvandt, ved jeg ikke, forklarede Ronny Alte til avisen.

Norwegian Defence League tager dog fuldstændig afstand fra Breiviks handlinger.

- For os er det væsentlig at få det på det rene, at Breivik var medlem af organisationen, før vi overtog lederskabet efter den 9. april, siger han.

Han siger, at Breivik tog et opgør med organisationen, fordi han mente, at "organisationen var for god".

- Et samlet NDL fordømmer terrorhandlingerne den 22. juli 2011. En dato som for altid vil stå som en sørgedag i Norges historie, har NDL skrevet i en pressemeddelelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk