Breiviks danske offer begraves torsdag

Der ventes stor deltagelse, også fra lokalsamfundet, når det danske offer for Breiviks kugler skal begraves.

Hanne Anette Balch Fjalestad var samarit på Arbeiterpartiets Ungdomsforbunds sommerlejr på Utøya. (© Norsk Folkehjelp)

Både Danmarks ambassadør i Norge, Hugo Østergaard-Andersen, og den norske miljø- og udviklingsminister, Erik Solheim, er blandt talerne i kirken i Lunner 55 kilometer nord for Oslo, når danske Hanne Anette Balch Fjalestad begraves torsdag klokken 13.

Hun havde levet det meste af sit liv i Norge, hvor hun blev skudt af massemorderen Anders Breivik på øen Utøya.

- Derfor kommer der familiemedlemmer fra både Danmark og Norge, ligesom der ventes stor deltagelse fra lokalsamfundet, fortæller Hugo Østergaard-Andersen til Ritzau.

Frivilligt omsorgsarbejde

Familien boede i den lille by Grua, hvor selve jordfæstelsen finder sted.

- Her var hun også engageret i frivilligt omsorgsarbejde, og beskrivelsen af Hanne Anette Balch Fjalestad i de norske medier tegner i meget høj grad et billede af et menneske, som var præget af denne omsorg, tilføjer ambassadøren.

Flere af deltagerne i sommerlejren på Utøya har beskrevet, hvorledes den danske kvinde, der arbejdede som samarit på lejren, stillede sig op som skjold foran flere unge. Dermed reddede hun dem fra at blive skudt af Anders Breivik, mens hun selv blev et af ofrene.

Den danske kvinde efterlader fire børn i alderen fra 12 til 19 år. Anna, det ældste af dem, var med på Utøya, hvor hun overlevede massakren ved sammen med andre at barrikadere sig i et hus.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter