Breiviks mor hvidvaskede penge

Moren til terroristen Anders Behring Breivik indrømmer, at hun har hvidvasket 400.000 kroner for sin søn.

Anders Behring Breiviks mor erkender, at hun har sat penge, som hun fik af sønnen, ind på sine egne konti, for derefter at overføre dem til ham.

Moren til den terrormistænkte Anders Behring Breivik indrømmer, at hun har hvidvasket omkring 400.000 norske kroner for sin søn.

Pengene kommer fra Breiviks salg af falske eksamensbeviser over nettet. Et salg, der har vist sig at være langt mere indbringende end tidligere antaget.

Politiets efterforskning har nemlig vist, at der i årene 2003 til 2006 blev sat 3,6 millioner norske kroner ind på Breiviks forskellige konti i udlandet.

Hævede små beløb

Køberne af de falske eksamensbeviser betalte via portalerne PayPal og E-Gold eller til en bankkonto, som massemorderen havde i Letland.

Breivik hævede senere diverse beløb fra pengeautomater i Oslo ved hjælp af en række udenlandske kort. For at undgå, at skattemyndighederne eller andre skulle fatte mistanke, sørgede Breivik for at hæve relativt små beløb hver gang.

Men det norske politis efterforskning har altså nu afsløret, at Breiviks mor har haft en væsentlig finger med i spillet.

Oprettede tre konti

Hun satte penge, som hun fik af sønnen, ind på sine egne bankkonti, for så senere at overføre dem til Breivik.

Under politiets afhøring indrømmede moren at have oprettet tre bankkonti i sit eget navn til formålet. Hun har ligeledes indrømmet at have hjulpet sin søn med at hvidvaske omkring 400.000 norske kroner.

Politiet har indtil videre fundet 14 bankkonti i syv forskellige lande, som kan være knyttet til Anders Behring Breivik.

Foruden Estland befandt disse konti sig i Litauen, Estland og USA, samt i Antigua, Barbuda, Dominica, St. Vincent og Grenadinerne.

Facebook
Twitter