Brevbombe fundet hos milliardær i amerikansk rigmandsby

Bomben, som lå i filantropen George Soros' postkasse, blev fjernudløst i en nærliggende skovområde.

Milliardær-filantropen George Soros er ikke populær på højrefløjen. (Foto: Luke MaCGregor © Scanpix)

Ingen kom noget til, da ukendte gerningsmænd i går forsøgte at ramme milliardæren George Soros med en sprængladning placeret i hans postkasse.

Bomben blev opdaget af en af rigmandens ansatte, da vedkommende åbnede en pakke, som lå i postkassen. Den ansatte identificerede indholdet som en bombe, og havde is nok i maven til at placere den i et bevokset område tæt på.

Herefter blev politiet tilkaldt. George Soros selv var ikke på adressen i Bedford 70 kilometer nord for Manhattan, en rigmandsby, hvor kendisser som Bruce Willis, Martha Steward, Richard Gere og Ralph Lauren er eller har været blandt indbyggerne.

Politiet i Bedford bekræfter hændelsen over for New York Times. Herfra lyder det, at bomben ikke eksploderede på egen hånd, men blev "proaktivt detoneret".

Lægges for had af højrefløj

Ifølge det lokale politi er sagen nu overgået til forbundspolitiet FBI, som i går skrev på sin New York-afdelings Twitter-profil, at den efterforsker ved en adresse i Bedford, og at der ikke er fare for offentligheden.

Det fremgår også, at sikkerhedstjenesten ikke vil kommentere sagen endnu.

Den ungarnskfødte George Soros tjente sin formue på et investeringsselskab, og er de seneste år overgået til at blive fuldtids-filantrop og aktivist, som særligt donerer sine penge til progressive sager, som understøtter demokrati og menneskerettigheder.

Blandt andet har han doneret store beløb til forskellige aktiviteter i Ungarn, hvor han er lagt offentligt for had af magthaverne.

Blandt højreorienterede i Europa og USA er Soros også et yndet hadeobjekt, ligesom milliardæren, som flittigt har støttet demokratiske kandidater, jævnligt angribes af republikanske politikere, deriblandt USA's præsident Trump.