Brevbomber i Holland: Gerningsmænd kræver bitcoin for at stoppe

Både i går og i dag er der fundet brevbomber i Holland.

Politi og ambulancepersonale foran en softwarevirksomhed 50 kilometer fra Amsterdam - her fandt medarbejdere en brevbombe i morges. (Foto: SANDER KONING © Scanpix)

Medarbejderne på hovedkontoret hos én af Hollands største banker ING blev voldsomt forskrækkede her til eftermiddag. En brevbombe gik nemlig af. Det fortæller en talsmand for banken til hollandske medier.

Ingen kom alvorligt til skade. En enkelt person indåndede røg fra bomben, melder hollandsk politi.

Bomben gik af, da én af bankens medarbejdere åbnede brevet. Det meddeler ING ifølge hollandsk tv.

Tidligere i dag fandt medarbejdere hos softwarevirksomheden Unisys i byen Leusden omkring 50 kilometer fra Amsterdam også en brevbombe, som heldigvis ikke nåede at gå af. Politiets bomberyddere uskadeliggjorde den og har taget den med til undersøgelser.

Krav om bitcoin

I går eksploderede to brevbomber i Holland. Den ene i en filial af banken ABN Amro i Amsterdam, den anden hos en printerproducent i den sydligste del af landet. Heller ikke her kom nogen til skade.

Hollandsk politi offentliggjorde i går dette foto af den brevbombe, der eksploderede i Amsterdam, også i går.

Brevene er blevet afsendt af én eller flere gerningsmænd, der vil afpresse virksomhederne for et beløb i den digitale valuta Bitcoin. Ellers vile de sende flere brevbomber. Sådan lyder det fra politiet.

I sidste måned sendte ukendte gerningsmænd sidste en stribe brevbomber og trusselsbreve til flere virksomheder. Blandt andet to hoteller, en tankstation, en ejendomsmægler og en bilforhandler modtog brevbomberne. Ingen af de tidligere brevbomber detonerede.

Politiet antager, at gerningsmændene bag brevbomberne er de samme, skriver hollandske medier.