Brexit fylder Bims tanker hele døgnet: Sender beskeder til kolleger klokken 4 om natten

For flere af de konservative parlamentsmedlemmer i Storbritannien er brexit efterhånden det eneste, de kan tænke på.

Det er formentlig de færreste, der efterhånden ikke har hørt om brexit, og hvad der for nogle sikkert synes at være en endeløs debat om, hvordan og hvornår Storbritannien træder ud af EU.

For Bim Afolami fylder det 24 timer i døgnet. Faktisk i så høj grad at han for nylig tog sig selv i sende en besked til en kollega for at få nyt om premierminister Theresa May og brexit - midt om natten.

- Jeg forventede ikke at få et svar, for klokken var fire om morgenen. Men han svarede med det samme. Jeg spurgte ham "hvorfor er du vågen på det her tidspunkt", og han svarede tilbage "jeg kan jo spørge dig om det samme", fortæller den 33-årige politiker fra det Konservative Parti til DR's korrespondent i Storbritannien, Kim Bildsøe Lassen.

Den sidste kraftanstrengelse

Den seneste tids kaotiske forhandlinger om, hvorvidt, hvornår og hvordan Storbritannien skal træde ud af EU, har sat sine spor i både politikere og en befolkning, der efterhånden er godt trætte af dem.

- Det er faktisk ved at være svært. Jeg er ellers en ret hårdfør fyr, men den sidste måneds tid eller seks uger har været ret intense, siger Bim Afolami.

Også for det skotske konservative parlamentsmedlem, Luke Graham, tærer den langstrakte brexit-debat på kræfterne.

- Det er tid til den sidste kraftanstrengelse. Det er ikke særligt sjovt og meget vanskeligt, og diskussionerne er meget hårdføre, siger han og tilføjer:

- Kollegerne er trætte, oprørte og stressede, men vi skal have det igennem i parlamentet, og vi skal blive enige med vores europæiske partnere om det.

Afgørende møde i Bruxelles

Oprindeligt var planen, at briterne skulle have været trådt ud den 29. marts, men parlamentets afvisninger af premierminister Theresa Mays skilsmisseaftale har fået hende til at søge om en ny deadline for brexit.

Som det er nu, skal briterne forlade EU på fredag. Hvad enten der ligger en aftale eller ej.

Senere i dag holder EU-landenes ledere topmøde i Bruxelles for blandt andet at diskutere, om de skal efterkomme Theresa Mays ønske om igen at udskyde datoen for brexit.

May har bedt om en ny kort deadline, mens EU-formand Donald Tusk før mødet har luftet muligheden for at udskyde brexit til slutningen af året eller frem til 31. marts 2020.

Helt så langt frem tror Bim Afolami dog ikke på, at brexit kommer til at fylde dagsordenen i Storbritannien.

- Om et års tid er det her afsluttet på den eller anden måde, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter