(Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)

'Brexit still sucks!': Tusindvis gik på gaden i London

Londons gader var badet i EU-farver, da en gruppe briter drømte sig tilbage til tiden før brexit.

Svøbt i EU's gule og blå farver og flagrende med den genkendelige cirkel af stjerner har tusindvis af demonstranter marcheret i Londons gader i dag.

De ønsker, at Storbritannien skal genindtræde i EU.

Ifølge den britiske avis The Independent var cirka 3.000 såkaldte "rejoiners" mødt op for at vise deres utilfredshed med, at landet forlod Den Europæiske Union.

En spørgeundersøgelse blandt mere end 4.000 af de briter, der stemte for brexit i 2016, viser, at kun 18 procent af dem nu mener, at landets udtræden har været en succes indtil videre. Det skrev The Guardian i juni.

61 procent af dem tror dog, at det nok skal ende godt i sidste ende.

Her kan du se billeder fra marchen, der blev afholdt for andet år i træk.

 • - Jeg har ægte tro på, at vi vil tilslutte os igen i min levetid. I løbet af det sidste år er denne bevægelse vokset eksponentielt. Alle med magt bliver nødt til at vågne op og se, hvad især unge mennesker ønsker, siger Ceira Sergeant, som leder ungdomsudgaven af "the rejoin movement", til The Independent. (Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)
  1 / 8
 • - Rejoin. Det er det, dagens demonstranter i London i dag ønsker sig. (Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)
  2 / 8
 • Marchen gik gennem det centrale London. Der blev også holdt taler på Parliament Square. Her er det nær Elizabeth Tower, der oftest kaldes Big Ben. (Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)
  3 / 8
 • En demonstrant bærer en kappe med et modificeret britisk Union Jack-flag, der er prydet med stjerner som EU-flaget. (Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)
  4 / 8
 • - Når jeg ser tusindvis af europæere i gaderne, gør det mig så håbefuld om, at vi vil være sammen igen. EU er langt fra perfekt, det ved vi. Vi lever i en leveomkostningskrise, vi ser krig i Ukraine, hvor den geopolitiske situation er virkelig hård. Europæerne kæmper. Det er endnu vigtigere for EU at stå sammen, sagde det tyske medlem af EU-Parlamentet, Terry Reintke, til en gruppe ventende demonstranter ifølge The Independent. Her har en af deltagerne givet den gas med EU-farverne. (Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)
  5 / 8
 • Anti-Brexit-forkæmperen Gina Miller og det europæiske parlamentsmedlem og tidligere Brexit-forhandler Guy Verhofstadt deltog i demonstration, der opfordrer Storbritannien til at genindtræde i EU. De ses som nummer to og tre fra venstre. (Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)
  6 / 8
 • En demonstrant har badet sig i EU's blå farve for at understrege sit ønske om at få Storbritannien tilbage i unionen. (Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)
  7 / 8
 • Der var flere slagord at finde på bannere i London. - Jeg tror alle, unge og gamle, kan se, at det er en katastrofe. Vi har ikke meget af et demokrati tilbage. At komme ud på gaderne er en af de få fyrtårne af demokrati, vi har tilbage, siger den 23-årige Eric Stock til The Independent. (Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)
  8 / 8