BILLEDER Nu har de største EU-stridshaner stemt

Både premierminister David Cameron, der bakker op om EU, og den markante EU-modstander Nigel Faragel har nu stemt.

 • En af forlad-sidens mest fremtrædende fortalere, Ukip-formanden Nigel Farage, stemte i byen Biggin Hill, der ligger syd for London. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)
 • Nigel Farage fik sig efterfølgende en kop kaffe på sin stampub. Han er overbevist om, at briterne vælger at forlade unionen. (Foto: Dylan Martinez © Scanpix)
 • Den britiske premierminister, David Cameron, stemte tidligere på dagen sammen med sin kone, Samantha Cameron. (Foto: Stefan Wermuth © Scanpix)
 • Labour-formanden Jeremy Corbyn stemte tidligere på dagen. På sin twitterprofil skriver han, at har han stemt 'bliv'. "EU giver os de bedste rammer til at kunne håndtere vor tids udfordringer." Partiformanden har dog tidligere været kritisk over for EU, og da briterne i 1975 skulle tage stilling til det samme spørgsmål, stemte han 'forlad'. (Foto: Jeremy Corby © Jeremy Corbyn)
 • Nicola Sturgeon, der er Skotlands førsteminister og formand for Det Skotske Nationalparti, stemte tidligere på dagen i Glasgow. Hun mener, at Storbritannien bør blive i EU. Hvis briterne forlader unionen, kan det ifølge førsteministeren føre til en ny afstemning om skotsk selvstændighed. (Foto: ROBERT PERRY © Scanpix)
 • Blandt indbyggerne på Gibraltar på den spanske sydkyst har 24.117 personer registreret sig som vælgere. Her er det Gibraltars førsteminister, Fabian Picardo, der stemmer. (Foto: Jon Nazca © Scanpix)
 • Der findes mere end 41.000 valgsteder i Storbritannien, og de holder åbent fra klokken 7.00 til 22.00. (Foto: adrian dennis © Scanpix)
 • 46,499,537 briter har ifølge den britiske valgkommission registreret sig som vælgere. Det er det højeste antal nogensinde. (Foto: Neil hall © Scanpix)
 • Ifølge Financial Times' opgørelser fra i går, lå 'forlad EU'-siden til at få 44 procent af stemmerne, 'bliv i EU'-siden lå til at få 43 procent af stemmerne, mens 12 procent stadig ikke vidste, hvad de ville stemme. (Foto: Leon Neal © Scanpix)
 • Det har regnet en del i dag i Storbritannien, og ifølge The Telegraph har man måttet lukke to af valgstederne på grund af vand. Dette valgsted ligger i London og er ikke et af dem, der er blevet lukket. (Foto: Lasse Berg Sørensen © Lasse Berg Sørensen)
 • 43-årige Veronica Kaneti stemte 'forlad EU'. "Jeg er splittet mellem mit hjerte og så mit hovede. Det der gjorde udsvinget, var frygten for, at Tyrkiet en gang bliver en del af EU", sagde hun til DR Nyheder. (Foto: Lasse Berg Sørensen © Lasse Berg Sørensen)
 • Nick Blane stemte 'bliv' ved dagens afstemning. Han frygte, at et eventuelt Brexit kan betyde, at Storbritannien lukker sig om sig selv. "Det kan blive en problem for os i mange år fremad," forklarede han til DR Nyheder. (Foto: Lasse Berg Sørensen © Lasse Berg Sørensen)
 • De britiske myndigheder forventer, at valgresultatet vil ligge klar tidligt fredag morgen. (Foto: DANIEL SORABJI © Scanpix)
1 / 13

Storbritannien står i valgets tegn i dag, hvor millioner af briter skal gøre op med sig selv, om de fortsat vil være medlem af EU.

De mere end 41.000 valgsteder slog dørene op klokken 8.00 lokal tid, og de holder åbent indtil klokken 22.00 i aften.

Den britiske premierminister, den konservative David Cameron, stemte tidligere på dagen sammen med sin kone, Samantha Cameron.

Han er tilhænger af EU, og han har i den seneste tid argumenteret stærkt for, at briterne skal blive i unionen under de nye medlemsvilkår, som han tidligere på året fik forhandlet på plads med de andre EU-lande.

Omvendt har formanden for højrefløjspartiet Ukip, Nigel Farage, kæmpet indædt for, at briterne skal sætte deres kryds ved 'forlad EU' i stemmeboksene.

For ham handler det om, at briterne kan få deres "land og grænser tilbage", som han sagde i går under sin afslutningsdebat.

Øverst oppe kan du se en billedserie med de partiformænd og -kvinder, der har stemt, samt flere andre stemningsbilleder fra det britiske valg.

Facebook
Twitter