Briterne spurgte Google efter Brexit: Hvad er EU?

Mange briter var angiveligt i tvivl om, hvad det egentlig var, de havde sagt farvel til.

Briterne havde nogle grundliggende spørgsmål om EU, som de forsøgte at få afklaret efter afstemningen i torsdags. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Scanpix)

Konsekvenserne var til at tage at føle på efter briternes EU-exit i går.

Pundets værdi styrtdykkede, og EU-kritiske partier Europa over brugte Brexit-afstemningen som en løftestang for at kræve en lignende afstemning i deres lande.

Et flertal af de britiske vælgere har sendt EU ud i den største krise i fællesskabets historie, men noget tyder på, at en hel del af dem var i tvivl om, hvad det egentlig var, de stemte om.

I hvert fald var mange briter i timerne efter afstemningen en tur forbi verdens største søgemaskine Google for at søge svar på spørgsmål, som måske burde være afklaret, inden de gik i stemmeboksen.

Ved 13.30-tiden i går offentliggjorde Google Trends statistik over, hvilke spørgsmål briterne havde googlet mest i de godt 14 timer efter valgstederne i Storbritannien lukkede i torsdags klokken 23.

Interessen for, hvad der nu skal ske, var selvfølgelig stor, og 'Hvad betyder det at forlade EU?' toppede som det mest stillede spørgsmål, mens et mere grundliggende kommer ind på andenpladsen, nemlig 'Hvad er EU?'.

Du kan se briternes fem mest googlede spørgsmål i timerne efter afskeden med EU herunder.

https://twitter.com/GoogleTrends/status/746303118820937728

Herunder og på Google Trends kan du se, hvor markant de britiske søgninger på 'Hvad er EU?' steg, efter stemmestederne lukkede.

51,9 procent af de britiske vælgere stemte for at forlade EU, mens de resterende 48,1 ville blive.

Facebook
Twitter