Dagens sejrherre: De helt almindelige briter har vundet i dag

Danmark kan blive et af de næste lande, der forlader EU, siger Ukip-formanden Nigel Farage efter briternes EU-exit.

Ukip-formanden Nigel Farage er i den grad glad for dagens resultat. (Foto: GEOFF CADDICK © Scanpix)

En af dagens helt store sejrherrer, Ukip-formanden Nigel Farage, er lykkelig over, at briterne nu har besluttet sig for at forlade EU.

Det siger partiformanden i en video, som han har offentliggjort på sin Twitter-profil.

- Vi gjorde det. Det er vores uafhængighedsdag. Det er de helt almindelige, ordentlige briter, som har underkendt eliten i landet, de store banker og de store virksomheder, siger Nigel Farage, som ellers i går aftes tvivlede på, at briterne ville forlade EU-samarbejdet.

Men 51,9 procent af briterne endte med at stemme for, at Storbritannien skulle forlade EU, mens 48,1 procent mente, at briterne skulle blive i samarbejdet.

- Og jeg vil bare give alle jer, der har hjulpet mig igennem årene, og som har stemt for, at vi nu kan få vores land tilbage, et megastort tak. Vi har gjort det, understreger han igen.

https://twitter.com/Nigel_Farage/status/746217696623157249

Formanden fra det EU-skeptiske højrefløjsparti har netop talt til pressen foran parlamentet i London, og der roste han igen vælgerne for "at turde at gå imod eliten og gøre det rigtige".

Han understregede samtidig, at der er stor uoverensstemmelse mellem den britiske regering og det, det britiske folk mener.

- De forstår ikke, hvad massseindvandringen har gjort ved det her land, sagde Nigel Farage og påpegede, at det netop var det spørgsmål, der afgjorde valget.

Ukip-formanden talte også om, hvordan euroskepsissen er begyndt at vokse i de andre EU-medlemslande, og at andre lande kan følge med.

- Et flertal i Danmark ønsker at forlade EU, så det kan være, at de bliver de næste. Det kan være, vi får et 'Dexit'. EU har fejlet, og EU er ved at dø, og jeg håber, at det her er det første skridt mod et Europa med suveræne nationalstater, sagde han.

Tidligere på morgenen, inden det endelige valgresultat lå klar, sagde Nigel Farage, at landets premierminister, den konservative David Cameron, burde træde tilbage ”med det samme”, hvis der var flertal for at forlade unionen.

Det forventes, at David Cameron vil holde en tale om valgresultatet klokken 9.15 dansk tid.