Deadline i nat: Sidste udkald for briterne før EU-afstemningen

EU-tilhængere gør et sidste forsøg på at få især britiske unge til at registrere sig, så de kan stemme om Storbritanniens EU-fremtid den 23 .juni.

Unge EU-tilhængere forsøger at overbevise andre unge om at lade sig registrere som vælgere, så de kan deltage i afstemningen om britisk EU-medlemskab den 23. juni.

Om 16 dage skal briterne stemme om forholdet til EU. Skal Storbritannien fortsat være medlem af Den Europæiske Union, eller skal landet træde ud fra samarbejdet?

Men inden omkring 45 millioner briter kan deltage i afstemningen, skal de være registreret som vælgere. Noget vi ikke kender i Danmark.

Sidste frist for at lade sig registrere er ved midnat i dag.

Her på falderebet kæmper EU-tilhængere om at få flere unge til at registrere sig. Undersøgelser viser nemlig, at mange unge støtter fortsat britisk medlemskab af EU, men i højere grad undlader at registrere sig som vælgere og derved undlader at stemme.

Opfordringen til at registrere sig her i sidste øjeblik sker blandt andet i den britiske by Nottingham nord for London, hvor DR-korrespondent Anna Gaardslev har været på besøg:

Anna Gaardslev fortæller, at det er svært at sige, hvordan styrkeforholdet er mellem de to lejre - "bliv i EU" og "forlad EU" - fordi meningsmålingerne viser tæt løb.

- Billedet er mudret, og afstanden er så lille, at begge lejre godt ved, at det kan blive meget få stemmer, der afgør Storbritanniens skæbne den 23. juni, siger Anna Gaardslev.

- Derfor ser vi, at både dem, der vil blive, og dem, der vil ud af EU, arbejder stenhårdt på at hive fat i lige præcis de vælgere, som de tror, vil gavne deres sag.

Særligt folk over 60 år foretrækker britisk exit af EU og havde en høj valgdeltagelse ved sidste valg - i modsætning til de yngre grupper.

DR-korrespondenten fortæller, at spørgsmålet om medlemskab af EU splitter briterne.

- Spørgsmål om EU eller ej er noget, som splitter de politiske partier. Vi ser et konservativt parti, som er splittet midt over. Det splitter generationer. Det splitter mennesker, som normalt er enige om politik, og det er også en af grundene til, at det her resultat er så svært at forudsige, siger korrespondenten.

Den britiske valgkommission fører kampagne for at få borgerne til at registrere sig som vælgere. Sådan ser det blandt andet ud:

https://twitter.com/ElectoralCommUK/status/739867973276434432

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk