EU-Kommissionen dropper ikke engelsk

Der ligger ingen forslag om at droppe engelsk i EU, siger DR's EU-korrespondent.

Der ligger ingen forslag om at fjerne engelsk som arbejdssprog hverken i Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet eller Rådet.

Sådan lyder det fra DR's EU-korrespondent Ole Ryborg, efter at DR Nyheder har lagt en artikel ud fra nyhedsbureauet Ritzau, der citerede Wall Street Journal for, at Kommissionen droppede engelsk.

Det ville ifølge Ole Ryborg kræve en regelændring at droppe engelsk - en regelændring som der ikke ligger nogen forslag om.

Sådan lød den artikel, vi lagde på i går:

EU-Kommissionen dropper engelsk og taler kun fransk

Kommissionens formand og talsmænd skrotter engelsk i taler og udtalelser efter briternes farvel.

Da EU-Kommissionens øverste talsperson, Margaritis Schinas, åbnede den daglige middagsbriefing for pressen, talte han i begyndelsen udelukkende fransk. Åbningsbemærkningerne plejer ellers at falde på skiftevis fransk og engelsk.

Men allerede inden den britiske regering har meddelt, at Storbritannien ønsker at forlade EU, har Europa-Kommissionen truffet en symbolsk beslutning.

Selv om der i EU er 24 officielle sprog, er det kun engelsk, tysk og fransk, som bliver betragtet som arbejdssprog. Men fremover vil taler og kommissionens udtalelser til pressen hovedsageligt være på tysk eller fransk, siger EU-embedsmænd ifølge Wall Street Journal.

Forventningen er også, at formanden for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, vil tale fransk og tysk, når han i morgen skal tale for parlamentet.

Skiftet til fransk og tysk er dog ikke fuldstændigt, for da journalister under mandagens middagsbriefing stillede spørgsmål på engelsk, svarede Margaritis Schinas journalisterne på engelsk.

Ifølge de embedsmænd, som Wall Street Journal har talt med, vil Juncker også fortsat tale engelsk i særlige situationer.

/ritzau/

OBS: Ifølge DR's EU-korrespondent Ole Ryborg er der intet forslag i EU om at droppe engelsk som arbejdssprog.