Harry Potter-mor i heftigt EU-forsvar: Samarbejdet har givet os fred og stabilitet

Flere britiske berømtheder har i den seneste tid blandet sig i den højspændte Brexit-debat.

Jeg ønsker ikke at forlade et samarbejde, der har sikret regionen mere fred og stabilitet end nogensinde før, siger J. K. Rowling. (Foto: © Carlo Allegri, Scanpix)

Om godt en uge skal briterne tage stilling til, om de vil forblive EU-medlemmer, eller om de vil forlade unionen.

En af dem, der ønsker at blive i EU, er den britiske forfatter J. K. Rowling, der står bag den verdensberømte Harry Potter-bogserie.

- Jeg ønsker ikke at forlade et samarbejde, der har sikret regionen mere fred og stabilitet end nogensinde før, skriver hun på Twitter til sine næste 7,5 millioner følgere.

Inden for det seneste døgn har den verdensberømte forfatter delt en række tweets fra andre EU-tilhængere, heriblandt et fra videnskabsmanden Stephen Hawking.

Han peger på, at Storbritannien vil få meget større indflydelse ved at forblive en del af EU.

Hun har også delt to tweets fra forfatterkollegaen Philip Pullman, der frygter, at Storbritannien kan ende som Tyskland i 1920’erne, hvis briterne vælger at forlade EU.

- Det føles næsten som om, at det her land er ved at søvnvandre ind i et yderst højreorienteret mareridt, hvor onde ånder som Gove og Johnson (de konservative politikere Michael Gove og Boris Johnson, der begge ønsker at forlade EU, red.) vil bane vejen for et meget større monster, som, de endnu ikke aner, findes, skriver Philip Pullmann i et tweet, som J. K. Rowling har retweetet.

Hun er ikke den første berømthed, der har blandet sig i den højspændte EU-debat.

Skuespillere som Jude Law, Patrick Stewart, Keira Knightley og Chiwetel Ejiofor har offentligt opfordret briterne til at blive i EU.

Omvendt har komikeren John Cleese meldt ud, at Storbritannien bør forlade det europæiske samarbejde.