Løkke: Et meget trist resultat for Europa og Danmark

- Vi må respektere det valg, som et flertal i den britiske befolkning har truffet, udtaler statsministeren i skriftlig kommentar.

Lars Løkke Rasmussen håber, at Storbritannien fortsat ønsker at bevare tætte relationer til EU. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Det britiske resultat rokker ikke ved, at Danmark hører hjemme i EU.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en skriftlig kommentar.

- EU er Danmarks bedste mulighed for at påvirke den verden, vi på godt og ondt er en del af. Vi kan gøre nogle ting bedre alene, men vi er stærkere sammen. Danmark og dansk økonomi er dybt afhængig af det europæiske fællesskab, udtaler han.

Statsministeren respekterer det valg, som et flertal i den britiske befolkning har truffet.

- Jeg vil samtidig ikke lægge skjul på, at jeg synes, at det er et meget trist resultat for Europa og for Danmark. Det er nu op til den britiske regering at fastlægge den videre vej for Storbritannien. Jeg håber, at Storbritannien fortsat ønsker at bevare tætte relationer til EU, udtaler Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger, at der i befolkningerne eksisterer en skepsis mod EU, og at den skal tages meget alvorligt.

- Det kræver en ekstraordinær indsats at genvinde borgernes tillid og opbakning til det europæiske samarbejde. EU skal fokusere på de store problemer, som optager Europas befolkninger, men holde sig fra områder, hvor medlemsstaterne kan gøre det bedre selv.

- Jeg vil nu afvente den britiske regerings udmelding om, hvad Storbritannien nu agter at gøre. Og så ser jeg frem til at diskutere situationen med mine europæiske kolleger på EU-topmødet i næste uge, udtaler statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen (V) og udenrigsminister Kristian Jensen (V) holder pressemøde i Statsministeriet klokken 9.

FacebookTwitter