Politi: Anmeldelser af hadforbrydelser steget med 500 procent efter Brexit

Politiet vil nu sætte flere kræfter ind for at kortlægge problemet.

I Hammersmith i den vestlige del af London havde nogen malet racistiske budskaber på en polsk kulturforening. (Foto: handout © Scanpix)

Storbritannien er blevet kaldt et splittet land efter Brexit-afstemningen, og måske der er noget om snakken. Politiet oplyser nemlig, at antallet af hadforbrydelser, der er anmeldt via politiets online-portal, er steget med over 500 procent i ugen efter EU-afstemningen.

Antallet siden i fredags er 331 sammenlignet med det ugentlige gennemsnit på 63. Online-portalen er et af flere steder, hvor man kan anmelde en hadforbrydelse.

- Jeg er chokeret og væmmes over over nogle af sagerne, siger Sara Thornton, der er formænd for politicheferne ifølge Reuters.

Allerede dagene efter afstemningen begyndte medier og sociale medier at svømme over med eksempler på racisme og trusler, der tilsyneladende havde en forbindelse til fredagens afstemning.

Ukendte personer har blandt andet husstandsomdelt flyers i byen Huntingdon med hadske budskaber.

- Ud af EU. Ikke flere polske skadedyr, stod der på både polsk og engelsk.

I Hammersmith i den vestlige del af London har nogen malet racistiske budskaber på en polsk kulturforening.

Forlad-kampagnen er blevet beskyldt for at puste til fremmedhad og racisme, og en stor del af kampagnen har handlet om immigration.

I går lovede premierminister David Cameron at tage hånd om problemet, efter sagen blev rejst af flere parlamentsmedlemmer.